• home
 • video
 • pas verschenen

  De Belgian Bullets worden zesde in de Wereldbeker van Königssee

  Elfje Willemsen kreeg voor de gelegenheid Sara Aerts mee.

  In Königssee, in de Duitse deelstaat Beieren (nabij Oostenrijk), zijn Elfje Willemsen en Sara Aerts een keer vijfde en een keer zevende geworden in de 6e wedstrijd om de Wereldbeker.

  Voor de gelegenheid wisselden de Belgische teams in Königssee, waar volgende maand het WK plaatsvindt, van remster. Sophie Vercruyssen kwam zo in de bobslee van An Vannieuwenhuyse terecht. Elfje Willemsen kreeg in de eerste bob voormalig meerkampster Sara Aerts met zich mee.

  In de eerste manche legden Willemsen en Aerts beslag op de 5e plaats, in de tweede op de 7e. Met een tijd van 1'42"14 bleven ze iets meer dan een seconde boven de Amerikaanse winnaressen Elana Meyers en Kehri Jones (1'41"01).

  Willemsen op 10 in het WB-klassement

  1. Meyers/Jones (VS) 1'41"01
  2. Greubel/Evans (VS) 1'41"27
  3. Jamanka/Drazek (Dui) 1'41"67
  6. Willemsen/Aerts 1'42"14
  11. Vannieuwenhuyse/Vercruyssen 1'42"46

  De derde Belgische bobslee, met Lien De Decker en Nel Paulissen, werd gediskwalificeerd in de eerste run. 

  In de WB-stand bezet Willemsen de 10e plaats met 664 punten. Vannieuwenhuyse staat 12e met 592 punten. De volgende WB-manche is op zaterdag 4 februari in het Oostenrijkse Igls. Het seizoen wordt afgesloten in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, als belangrijke test voor de Olympische Spelen van komend jaar.