• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt over afgenomen medaille: "Ik heb nog altijd heel veel bereikt"

  Bolt moest eerder deze week één medaille inleveren.

  De olympische medailleteller van Usain Bolt staat sinds enkele dagen niet langer op 9, maar wel op 8 gouden exemplaren. "Ik ben er niet gelukkig mee, maar zoiets gebeurt nu eenmaal in het leven", vertelt Bolt over zijn 9e medaille, die hij intussen al ingeleverd heeft.

  Usain Bolt speelde eerder deze week een gouden medaille uit 2008 (4x100 meter in Peking) kwijt nadat een positieve test van ploegmaat Nesta Carter bevestigd werd.

  Bolt geeft aan dat hij zijn medaille al ingeleverd heeft, iets wat hij uiteraard betreurt. "Ik ben er niet blij mee, maar zoiets gebeurt nu eenmaal in het leven. Ik ben niet gelukkig, maar ik ben gefocust op mijn seizoen."

  "Ik denk dat ik nog altijd veel bereikt heb in mijn carrière. Dit verandert niets aan wat ik in mijn loopbaan gedaan heb. Ik heb hard gewerkt en ik heb dingen gedaan die niemand ooit verwezenlijkt heeft."