• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch succes in Zuid-Tirol: goud voor Smits, brons voor De Buck

  De twee Belgen mochten samen op het podium.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Seppe Smits heeft de WB-manche slopestyle in Seiser Alm in Italië gewonnen. Zijn eerste run was meteen voldoende voor goud. Sebbe De Buck mocht als derde mee op het podium. Hij moest ook de Brit Nicholls nog voor zich dulden.

  De afgelopen twee WB-manches slopestyle snowboard waren een teleurstelling voor de Belgen. In Kreischberg en Laax grepen Seppe Smits en Sebbe De Buck naast de finale, maar in Italië was het wel bingo.

  Ze plaatsten zich rechtstreeks voor de finale in Seiser Alm, een skigebied in de Dolomieten. Daarin maakten onze landgenoten indruk. Smits zette meteen een uitstekende eerste run neer. Dat leverde hem een score van 88,30 punten op. Ook zijn tweede run mocht zeker gezien worden, maar hij kon zich net niet verbeteren. Gelukkig kwam niemand meer echt in de buurt van zijn monsterscore uit run 1.

  Sebbe De Buck had wel een oefenrun nodig, maar met zijn tweede run (85,75 punten) sprong hij meteen naar de tweede plaats. In de derde run kon hij dat puntentotaal niet meer verbeteren en zag hij de Brit Jamie Nicholls nog met het zilver aan de haal gaan.

  Smits klimt naar de tweede plaats in de WB-stand van de discipline, op 14 punten van de Noor Roysland. De Buck is 10e.

  Smits: "Ik ben heel tevreden over mijn prestatie"

  "Dit is een goeie week geweest", reageerde Seppe Smits. "Ik ben zeker en vast tevreden met mijn eerste plaats. Mijn slopestyle is beter en beter geworden. In het begin had ik een beetje moeite met de trainingen, maar plots kwam de klik."

  "De landing van mijn eerste run was erg goed en daardoor kon ik op de eerste plaats blijven staan. Ik ben heel tevreden over mijn prestatie."

  De stand:

  De Belgen in Zuid-Tirol: