• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-manager: "Alle wensen van trainer vervuld"

  Herman Van Holsbeeck (l) en nummer 1 Ruben Martinez (r).

  Met de komst van de Spaanse doelman Ruben Martinez is het huiswerk van Herman Van Holsbeeck af. "De coach vroeg een aanvaller, een middenvelder en een doelman. Die heeft hij nu", stelt de manager van Anderlecht. "Ik heb niet getwijfeld", vertelt de Spaanse doelman Martinez.

  "Transferperiode afgelopen tenzij..."

  Anderlecht-coach René Weiler had drie wensen. "Hij wilde deze transferperiode een aanvaller, een middenvelder en een doelman", legt clubmanager Herman Van Holsbeeck (foto) uit. "Ik heb zijn wensen vervuld."

  Na de Zweedse aanvaller Thelin en de Franse middenvelder Trebel haalde Van Holsbeeck ook de Spaanse doelman Ruben Martinez naar Brussel.

  "Deportivo La Coruña wou hem alleen laten gaan als we een ruil op poten zouden zetten. Daar zijn we in geslaagd. Davy Roef is naar Spanje vertrokken. Een aankoopoptie is er niet. Na het seizoen keert hij terug."

  "In principe is de transferperiode voor ons afgelopen, tenzij er ergens nog iets uit de bus valt. Diego Capel speelt weinig. Hij mag ons verlaten."

  "Heb niet getwijfeld"

  Ruben Martinez neemt in Anderlecht rugnummer 1 van Davy Roef over. "Ik heb niet getwijfeld toen ik het aanbod kreeg. Anderlecht is een club met een rijke geschiedenis, die voor de titel speelt en nog in de Europa League zit", weet hij.

  In het Astridpark moet de Spanjaard de concurrentie aangaan met Frank Boeckx. "Ik heb nog niet met hem getraind, maar ik zag hem woensdag in de wedstrijd tegen Westerlo wel aan het werk. Hij is een goede, solide doelman."