• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: WK-parcours wordt aangepast na resem valpartijen

  Onder meer Marianne Vos kwam ten val op de bewuste strook.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het parcours van het WK veldrijden in Bieles werd vandaag (lichtjes) aangepast. De eerste verkenningsrondjes van de deelnemers leverden op "de schuine kant" bijzonder veel valpartijen op. "Wachten tot zaterdagochtend was misschien beter geweest", reageert Adrie van der Poel.

  Een verraderlijke schuine kant kort voor de finish wordt een van de sleutelpunten van het WK-parcours. De schuine kant, zoals ook in de cross van Namen, kan beslissen over winst of verlies.

  De verkenning van heel wat veldrittoppers leverde alvast spektakel op, want bijna alle renners gingen tegen de vlakte. Onder meer Marianne Vos, topfavoriete bij de vrouwen, maakte kennis met de glibberige Luxemburgse ondergrond.

  De organisatie heeft daarom een kleine aanpassing doorgevoerd. De schuine strook blijft behouden, maar werd iets breder gemaakt. Daardoor is het iets vlakkere deel onderaan de strook nu ook een optie voor de veldrijders.

  Adrie van der Poel was niet meteen in de wolken met de verandering. "Ik ben niet ontevreden, maar rustig blijven tot zaterdagochtend was misschien beter geweest", klonk het op Twitter.

  Enkele filmpjes over de valpartijen tijdens de verkenning

  Bekijk hier de uitleg van Andy Schleck over de bewuste passage

  Video player inladen ...

  Foto's van de schaatsbaan in Luxemburg

  De mening van thuisblijver Klaas Vantornout