• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Moer: "Standard in Play-off II? Zwijg, dat is een ramp"

  Standard trekt vanavond met het mes op de keel naar Eupen. Als Standard Play-off I nog wil bereiken, dan mag het zich geen misstap meer veroorloven. "Het wordt moeilijk, echt waar", zucht Wilfried Van Moer bij Sporza. "Er ontbreekt momenteel iets, zeker een leider op het middenveld."

  "Had die gelatenheid bij de fans nog nooit meegemaakt"

  Club Brugge won vorige zondag overtuigend met 0-3 op het veld van Standard en deelde op die manier een nieuwe uppercut uit aan de nummer 9 in de Jupiler Pro League. Ook de Luikse supporters reageerden ontgoocheld.

  "Ik had op Standard nog nooit meegemaakt dat het publiek niet achter zijn ploeg stond", analyseert Standard-icoon Wilfried Van Moer (71) bij Sporza.

  "Er is gelatenheid bij de supporters. Eerlijk gezegd, ze hebben de ploeg een klein beetje in de steek gelaten."

  "Er ontbreekt momenteel iets, zeker een leider op het middenveld. Of Standard dan meer moeite had moeten doen om Adrien Trebel (naar Anderlecht vertrokken, red) te houden? Neen, zo'n speler was aangebrand in de kleedkamer en kun je niet meer houden."

  "Iemand die tegen zijn zin speelt, daar kun je niets mee aanvangen. En je verliest zijn waarde als je hem houdt. Zijn vertrek zal een goeie oplossing geweest zijn."

  "Marin kan een groot talent zijn, maar wanneer komt dat tot uiting?"

  Standard trok Razvan Marin aan als vervanger van Trebel en verlengde het contract van Ishak Belfodil. Stralen die signalen voldoende ambitie uit? "Standard wil nog wel, maar het is niet zo simpel."

  "Het is goed dat Belfodil blijft, want hij heeft dit seizoen al veel opgebracht. Marin kan een groot talent zijn, maar wanneer komt dat tot uiting? Hij is misschien in vorm als de play-offs beginnen, maar dan is het al een beetje te laat."

  "Te weinig vuur bij Jankovic? Elke trainer werkt op zijn manier"

  Na de nederlaag tegen Club Brugge is Standard weer een stapje verder verwijderd van Play-off I. Gelooft Wilfried Van Moer er nog in? "Het wordt moeilijk, echt waar. Ik hoop dat ze Play-off I nog halen, maar ik weet niet of ze daar momenteel de ploeg voor hebben."

  Wat is de rol van trainer Aleksandar Jankovic in de voorlopige mislukking? "Hij heeft goed gewerkt bij KV Mechelen. Standard is hem daar gaan halen om deze ploeg iets bij te brengen, maar dat is nog niet 100 procent gelukt."

  "Of hij te weinig vuur uitstraalt voor een club als Standard? Elke trainer werkt op zijn manier. Jankovic staat niet te springen voor zijn dugout, zoals Maes dat bij Genk deed. Ik denk dat hij goed in de kleedkamer ligt, maar je moet resultaten halen."

  "Play-off II is op sportief en financieel vlak een ramp"

  Als de Play-off I-missie niet tot een goed einde wordt gebracht, dan dreigt voor het tweede opeenvolgende seizoen Play-off II.

  Van Moer: "Zwijg, dat is de hel. Dat is op sportief en financieel vlak een ramp. Dan krijg je net als vorig jaar matchen met 5.000 of 6.000 toeschouwers. Dat zou niet mogen."