• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 23 in de JPL: een blote buik, een rillend kind en Tielemans geveld met ippon

  Tielemans gaat tegen de vlakte.

  De midweekspeeldag van januari in de Jupiler Pro League heeft tot nu toe 19 doelpunten en al heel wat leuke beeldjes opgeleverd. De opvallendjes zijn gebundeld in dit artikel.

  In zijn blootje, maar toch niet helemaal

  Zulte Waregem had genoeg aan een treffer van Mbaye Leye om Moeskroen zonder buit naar huis terug te sturen. Er was niet veel te zien, maar deze supporter maakte veel goed door in de vrieskou in blote bast het spektakel te trotseren. Let vooral ook op zijn muts en handschoenen...

  Video player inladen ...

  Na 10 minuten collectieve shirtwissel

  De spelers van Zulte Waregem hielden hun shirt wél aan, hoewel ze na 10 minuten plots allemaal naar de kant liepen om hun rode exemplaren in te wisselen voor witte. Zo waren ze beter zichtbaar in de mist en werd het verschil met de truitjes van Moeskroen in de brij ook wat groter.

  Video player inladen ...

  Butelle doet aan liefdadigheid

  Ook bij Club Brugge was woensdagavond sprake van een truitjeswissel. Keeper Butelle had zo te doen met een jongetje dat met de spelers het veld opliep dat hij zijn keepertrui even over diens rillende schouders trok. Zo stond de doelman zelf wel eventjes in zijn onderhemdje, maar dat nam hij er zo te zien graag bij.

  Video player inladen ...

  Hartverwarmend applaus voor Buffel en zijn vrouw

  Thomas Buffel ontbrak dinsdag in de 3-0-overwinning van RC Genk tegen KV Kortrijk. Genk houdt het op "privé-redenen waarover verder niet gecommuniceerd wordt". Buffel en zijn zieke vrouw kregen van de Genkse supporters alvast een stevig applaus en een "You'll never walk alone".

  Video player inladen ...

  "Andere mannen pakken, geef dat door"

  In Lokeren-Gent kreeg de 18-jarige verdediger Thibault De Smet een basisplaats in het team van Hein Vanhaezebrouck. In de slotfase van de 0-0 kreeg De Smet een strenge rode kaart onder zijn neus gedwud na een duel met Lokeren-speler Bolbat. Daarvoor werd De Smet door hulptrainer Bernd Thijs nog ingeschakeld als postbode. "Andere mannen pakken, geef dit door"', krijgt hij mee als advies voor hij het briefje overhandigde aan Stefan Mitrovic.

  Video player inladen ...

  Tielemans gaat neer met ippon

  Anderlecht stuurde Westerlo met 2-4 het bos in en blijft in het klassement in de nek hijgen van koploper Club Brugge. Dat moest gevierd worden met de supporters. Aanvoerder Youri Tielemans, in zijn jeugd een verdienstelijk judoka nochtans, moest in dat feestje een paar duwtjes incasseren, waardoor hij tot twee keer toe op de grond viel.

  Video player inladen ...

  Coucke voert de druk een beetje op

  De 1-2-nederlaag van KV Oostende tegen Charleroi was niet ingecalculeerd aan de kust. Na de 1-3 in de vorige thuismatch van KVO tegen Eupen was dit een nieuwe bittere pil voor voorzitter Marc Coucke, die met een tweetje druk op de ketel zet. Ter info: Oostende neemt het zaterdag op Staeyen op tegen STVV.