• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick Step draait rollen opnieuw om, Gaviria is afwerker met dienst

  Gaviria kon al vroeg beginnen juichen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Fernando Gaviria heeft na de eerste ook de vierde rit in de Ronde van San Juan gewonnen. Hij werkte het voorbereidende werk van Tom Boonen op indrukwekkende manier af. Het is de derde zege voor Quick Steps Floors in vier etappes. Ramunas Navardauskas blijft de leider.

  Een dappere kopgroep probeerde een voorspelbare massasprint te ontlopen in deze rit van 160 kilometer. Edison Bravo, een Chileen, was de laatste die stand hield tegen het tempo van Quick Step Floors. 

  De Belgische ploeg was vol vertrouwen na de zeges van Gavaria en Boonen in rit een en twee. Elia Viviani wist dus waar hij zich moest positioneren, maar ook dan was hij opnieuw niet opgewassen tegen de overmacht van de blauwbloezen.

  Tom Boonen hield zich perfect aan de afspraak met Gavaria om om de beurt de sprint aan te trekken. Hij zette de Colombiaan perfect af. Viviani leek nog even naast Gaviria te komen, maar toen sloeg de Colombiaanse turbo aan. Gaviria won makkelijk.

  Video player inladen ...

  Uitslag rit 4:

  1. Fernando Gaviria (Col) 161km in 3u34'44"
  2. Elia Viviani (Ita) - allen zelfde tijd
  3. Nicola Ruffoni (Ita)
  4. Manuel Belletti (Ita)
  5. Luke Keough (VS)
  6. Andrea Guardini (Ita)
  7. Carlos Eduardo Alzate (Col)
  8. Marco Coledan (Ita)
  9. Laureano Rosas (Arg)
  10. Ramunas Navardauskas (Lit)

  Stand na rit 4:

  1. Ramunas Navardauskas (Lit) in 9u57'11"
  2. Bauke Mollema (Ned) - op 3"
  3. Matthias Brändle (Oos) - 7"
  4. Rémi Cavagna (Fra) - z.t.
  5. Elia Viviani (Ita) - 17"

  9. Tom Boonen - 29"
  14. Vincenzo Nibali (Ita) - 35"