• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur: Wanty-Groupe Gobert mag naar de Tour de France

  Teammanager Hilaire Van der Schueren werkt al jaren aan het Tour-project.

  De Tour-droom van Wanty-Groupe Gobert is uitgekomen. Het Belgische procontinentale team kreeg een van de vier wildcards en is de derde Belgische ploeg naast Quick-Step Floors en Lotto-Soudal in de Ronde van Frankrijk 2017. "Na onze prestaties van vorig jaar is dit volkomen verdiend", klinkt het.

  Voor Wanty-Groupe Gobert wordt het de eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk. De andere drie wildcards voor de Tour gaan naar de Franse teams Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Vital Concept.

  Wanty-Groupe Gobert werd in de aanloop naar de Tour ook uitgenodigd voor het Critérium du Dauphiné (4-11/06), samen met Cofidis, Direct Energie en Delko Marseille Provence KTM.

  Wanty-Groupe Gobert kende in 2016 een seizoen van hoogtes en laagtes. De sportieve successen van de Belgische ploeg - met twaalf zeges waaronder de Amstel Gold Race met Enrico Gasparotto - en de eerste plaats op de UCI Europe Tour werden overschaduwd door het tragische ongeluk van Antoine Demoitié, die na een val in Gent-Wevelgem overleed.

  "Deelnemen aan de Tour is het mooiste wat er is"

  • Jean-François Bourlart (algemeen manager): "We zijn enorm trots. We hoopten op een grote ronde, maar we durfden niet te denken aan de Tour. Dit toont aan dat de organisatoren en de wielerwereld respect beginnen te krijgen voor onze ploeg. In de Tour speelt Wanty-Groupe Gobert eindelijk mee met de grote jongens door hard werken, volharding en zelfvertrouwen."
  • Hilaire Van der Schueren (ploegleider): "Na onze prestaties van vorig jaar is dit volkomen verdiend. Dit is een beloning voor het werk van de voorbije jaren. We hebben hard moeten werken om deze ploeg op dit niveau te brengen. Deelnemen aan de Tour is het mooiste wat er is."

  Tweets over wildcard Wanty-Groupe Gobert: