• home
 • video
 • pas verschenen

  Iserbyt: "Vandaag op het parcours rijden was niet te doen"

  Verovert Iserbyt een tweede keer op rij de hoogste eer?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Verovert Iserbyt een tweede keer op rij de hoogste eer?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Eli Iserbyt verdedigt zondag zijn wereldtitel bij de beloften. Een jaar geleden startte de Belg in eigen land als de topfavoriet. Dit jaar liggen de kaarten anders. "Vooraf ben ik natuurlijk niet tevreden met een podiumplaats, maar realistisch gezien zijn Hermans en Nieuwenhuis beter geworden", zegt Iserbyt aan Sporza.

  "Natuurlijk ben ik hier maar voor een ding. Ik wil mijn titel verlengen", zegt Iserbyt. "Sommigen zeggen dat ik dit jaar alleen kan verliezen, maar met die ingesteldheid wordt dat ook echt zo." 

  "Vooraf ben ik natuurlijk niet tevreden met een podiumplaats, maar realistisch gezien zijn Quinten Hermans en Joris Nieuwenhuis beter geworden dan vorig jaar. Het zal een interessante wedstrijd worden."

  In de Wereldbeker bij de beloften stond dit seizoen geen maat op Nieuwenhuis. Is blokvorming het recept voor Iserbyt en Hermans om de Nederlander af te stoppen? "Dat is moeilijk te zeggen."

  "Alles zal afhangen van hoe lastig de wedstrijd is en of we nog samenzitten. Dan wordt het afwachten wie nog iets meer kan. We moeten eerlijk zijn tegenover elkaar, maar ik denk niet dat het zo zal gaan. Het is een WK. Er is maar een plaats die telt. Vorig jaar was ik topfavoriet. Dit jaar zal alles meer open liggen."

  "Als het dooit, was een aanpassing van het parcours niet nodig"

  Iserbyt was donderdag in Bieles om het parcours te verkennen. In de Luxemburgse grond ziet hij alvast een bondgenoot. "Het is glad, met veel draaien en keren en niet voor de mannen met een grote motor", zegt Eli Iserbyt.

  "Met de dooi die in het weekend is voorspeld, denk ik niet dat een aanpassing van de schuine kant nodig was. Maar vandaag was het wel gevaarlijk. Moest de wedstrijd vandaag gereden worden, was het niet te doen. Maar het is nu zo."

  "Het is een uitdagend parcours. Het is een cross die je niet vaak vindt in België. Dat maakt presteren voor de Belgen misschien moeilijker, maar het is wel op mijn maat geschreven."