• home
 • video
 • pas verschenen

  De vrouw van Genk-speler Thomas Buffel is gestorven

  Thomas Buffel en zijn vrouw Stephanie.

  Stephanie De Buysser heeft een gevecht van drie jaar tegen darmkanker verloren. De vrouw van Thomas Buffel stierf in aanwezigheid van haar gezin in het UZ Leuven.

  Genk, de club van Thomas Buffel, heeft het slechte nieuws op zijn website bekendgemaakt. "Met een droef hart meldt KRC Genk het overlijden van Stephanie De Buysser, echtgenote van Thomas Buffel."

  "Stephanie verloor na drie jaar de strijd tegen een slepende ziekte en stierf in aanwezigheid van haar gezin in het Universitair ziekenhuis van Leuven."

  "De hele KRC Genk-familie staat achter haar kapitein in deze moeilijke dagen en betuigt haar oprechte steun aan hem en zijn gezin. We vragen dat de pers geen contact zoekt met Thomas. Verdere informatie zal u vernemen via de club."

  Dat het niet goed ging met de vrouw van Buffel was al een tijdje bekend. Zo sloeg Buffel de winterstage van Genk over en ontbrak hij in de wedstrijdselectie van Genk voor het duel met KVK afgelopen dinsdag.

  Racing Genk opent rouwregister

  RC Genk besliste inmiddels een rouwregister te openen "voor supporters die hun steun willen betuigen aan Thomas en zijn familie".

  Het register is vrij toegankelijk in Goalmine aan het Genkse stadion, vanaf vrijdag 13u tot 18u. Vanaf zaterdag tot en met vrijdag 3 februari kunnen fans een boodschap achterlaten van 10u tot 18u.

  Volgende week dinsdag (31 januari) kunnen supporters voor de bekermatch tegen Oostende ook terecht in Goalmine.

  Genk-fans steunden Buffel dinsdag met applaus en "You'll never walk alone"

  Video player inladen ...

  Veel medeleven voor Thomas Buffel op Twitter: