• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouw Eurostadion is opnieuw verder weg na gemeenteraad Grimbergen

  Ghelamco hoopt nog altijd tegen 2020 het Eurostadion te bouwen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De bouw van het Eurostadion op Parking C is opnieuw een stap verder weg. De gemeenteraad van Grimbergen besliste donderdagavond een buurtweg, die over Parking C loopt, niet af te schaffen. Zo dreigt een extra procedureslag voor bouwheer Ghelamco.

  De gemeenteraad van Grimbergen boog zich als eigenaar van de buurtweg over de afschaffing er van. Meerderheidspartij Groen had de sleutel in handen voor de stemming.  

  De partij stemde zoals aangekondigd tegen. Volgens Groen moet Parking C anders ingericht worden dan in de plannen voor het Eurostadion, met het behoud van de buurtweg, minder kantoren en meer groen.

  Enkele gemeenteraadsleden van de oppositie stemden wel voor de afschaffing van de buurtweg, waardoor de stemming eindigde op 16 stemmen voor en 16 stemmen tegen. Een gemeenteraadslid onthield zich. Gevolg: een staking van stemmen en dus geen afschaffing van de buurtweg.

  Het advies om de buurtweg niet af te schaffen wordt door de gemeente overgemaakt aan de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. 

  Voor de voorstanders van het Eurostadion is de beslissing slecht nieuws. Een extra procedureslag dreigt. Extra vertraging bij een eventuele bouw lijkt onvermijdelijk.