• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent stelt Japanse aanwinst voor: "Maar transferperiode is nog niet gedaan"

  Kubo is de nieuwe Gentse versterking.

  Yuya Kubo (23) heeft zijn eerste kennismaking met de Belgische pers achter de rug. De Japanse spits is de zoveelste wintertransfer van AA Gent. "Deze ploeg fascineert me", reageert Kubo, die een van de duurste Gentse inkomende transfers is. "Gelukkig hebben we deze transfer wel kunnen afronden", knipoogde manager Michel Louwagie.

  "Ik ken het Belgische voetbal een beetje en vooral de prestaties van Gent", liet Yuya Kubo noteren op zijn persvoorstelling. "Deze club fascineert me. Ik hield meteen een goed gevoel over aan de eerste gesprekken met het Gentse bestuur."

  "Ik krijg de kans om me in deze club te profileren", zei Kubo, die onder de indruk was van de Gentse accommodatie. "Het stadion van Bern was al knap, maar dit is toch een pak mooier. Ik ben onder de indruk."

  De Japanner zou een van de duurste aankopen in de Gentse geschiedenis zijn. "Dat legt me alvast niet meer druk op. Ik kom om te presteren. Ik schat de Belgische competitie overigens een stukje hoger in dan die in Zwitserland."

  "Over cijfers spreek ik nooit, maar ik kan ontkennen dat dit de duurste transfer is die we ooit gedaan hebben. Laat me stellen dat het één van de duurste aankopen uit onze geschiedenis is", lachte manager Michel Louwagie.

  "Gelukkig hebben we deze transfer wel kunnen afronden en hield iedereen zijn woord, ook al was er interesse van een andere Belgische club. Nu lukte het dus wel om een handtekening te krijgen. Dat was in het verleden wel eens anders", gaf Louwagie nog mee.

  "Vrijdag komen we met nog meer nieuws op de proppen"

  "Ik ben alvast zeer tevreden dat we Yuya Kubo hebben kunnen strikken", klonk het bij voorzitter Ivan De Witte. "Wij hebben een zeer drukke transferperiode achter de rug."

  "Wel, ik kan nu al zeggen dat die nog niet gedaan is. Morgen/vrijdag komen we met nog meer nieuws op de proppen. Dan kan ik een nieuwe naam vrijgeven."

  "Wij hebben de speler niet naar hier gehaald om extrasportieve of commerciële redenen. Doen die zich voor, dan gaan we daar gretig op inspelen. Maar wij hebben Kubo in eerste instantie een contract aangeboden om louter sportieve redenen", gaf De Witte nog mee.

  De subtiele tweet van AA Gent