• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meensel: "Geen gemiste kans voor Goffin, Dimitrov was gewoon beter"

  Dimitrov toonde enkel na de match genade met Goffin.

  David Goffin heeft geen nieuwe mijlpaal in zijn carrière bereikt: een halve finale op een grandslamtoernooi. Grigor Dimitrov was te sterk in de kwartfinales van de Australian Open. Een gemiste kans volgens sommigen nu de nummers een en twee van de wereld uit het toernooi lagen. "Maar de conclusie is dat Dimitrov bij de eindafrekening op alle vlakken beter was", zegt Sporza-tenniscommentator Inge Van Meensel.

  Goffin (ATP-11) had tegen de lager gerangschikte Dimitrov (ATP-15) uitzicht op een droomaffiche in de halve finales tegen Rafael Nadal, maar in drie sets spatte de droom uit elkaar. "De score was te streng voor Goffin", zegt Inge Van Meensel.

  "Bij momenten was het wel een felbevochten wedstrijd, maar de conclusie is dat Dimitrov bij de eindafrekening op alle vlakken beter was. Fysiek en mentaal bleef hij de hele wedstrijd op hetzelfde hoge niveau en hij liet Goffin geen kans om in de wedstrijd te komen."

  "Het enige dat je Goffin zou kunnen verwijten, al is dat eigenlijk een te sterk woord, is dat zijn opslag niet draaide zoals in zijn vorige wedstrijd tegen Dominic Thiem en dat hij wat passief begon."

  "Dat passieve heb ik nog gezien bij Goffin. Zijn dat zenuwen of iets anders? Feit is dat Dimitrov daardoor snel uitliep en Goffin moest achtervolgen. Maar ik kan niet zeggen dat er een moment was waarop ik dacht dat hij over Dimitrov zou gaan. Dimitrov varieerde ongelooflijk goed. Goffin zocht wel oplossingen, maar ging daardoor vaker in de fout."

  "Goffin kom er wel, op zijn eigen manier"

  Goffin kon zijn beste prestatie op een grandslamtoernooi, een kwartfinale, dus niet verbeteren. Maar het gevoel is anders dan vorig jaar op Roland Garros. "Mentaal heeft Goffin misschien wat meer tijd nodig om zich goed te voelen bij zijn nieuwe status", zegt Inge Van Meensel. 

  "Opnieuw een kwartfinale op een grandslamtoernooi belooft vooral veel goeds voor de rest van het seizoen. Hij weet dat hij eigenlijk goed bezig is. Deze nederlaag was geen gemiste kans."

  "Bij de kwartfinale op Roland Garros tegen Thiem vorig jaar vond ik dat wel. Toen had hij kunnen en misschien wel moeten winnen. Nu was Dimitrov gewoon de betere speler."

  "Laten we niet vergeten dat we nu een speler hebben die volgende week waarschijnlijk binnenkomt in de top tien van het mannentennis. Dat is een ongelooflijke prestatie. Goffin komt er wel, op zijn manier en door zijn eigen pad te volgen." 

  "Dimitrov lost pas nu de verwachtingen in"

  De halve finale van Grigor Dimitrov is trouwens geen verrassing voor wie het tennis volgt. De jonge Bulgaar staat al lang bekend als een supertalent. "Het zegt genoeg dat hij vroeger de "baby Federer" werd genoemd", zegt Inge Van Meensel.

  "Pas nu lost hij de verwachtingen in. Die jongen heeft heel lang het leven naast het tennis belangrijker gevonden dan het tennis zelf. Sinds een halfjaar traint hij met Daniel Vallverdu, de ex-trainer van Murray. Dat weerspiegelt zich op de baan."