• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Wou bewijzen dat ik niet naar Spanje ging om cortisone te nemen"

  Mathieu Van der Poel.

  Zondag staat het WK veldrijden op het programma in Luxemburg. Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel kon Mathieu van der Poel strikken voor een gesprek. "Met Van der Haar heeft Nederland nog iemand die een rol kan spelen", zegt de Nederlander, die ook nog even terugkwam op het dopingformulier dat hij openbaar maakte.

  De belangrijkste uitdager van titelverdediger Wout van Aert wordt zondag naar alle waarschijnlijkheid Mathieu van der Poel. "Ik supporter voor alle Belgen, maar ook een beetje voor jou", verklapte Linde Merckpoel. 

  Wie vreest Van der Poel zondag? "Er zijn genoeg mensen die mij het vuur aan de schenen kunnen leggen. Zondag was het bij mij bijvoorbeeld echt niet goed. Bij Nederland hebben we nu met Lars van der Haar ook iemand extra die een rol kan spelen."

  "Ik heb na Hoogerheide twee dagen gerust. Vandaag ga ik nog eens stevig trainen en dan is het weer rusten tot zondag. Normaal moet het wel in orde komen met mijn vorm."

  Twee dagen geleden zwierden Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels het formulier van hun dopingcontrole online. Waarom? "Kevin was de eerste. Ik vond dat wel goed van hem. Ik heb het vooral gedaan omdat ik de Wereldbeker in Italië niet had meegereden en twee weken in Spanje zat."

  "Dan beginnen mensen snel vanalles te denken. Dat ik dat gedaan had om cortisone te kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Dit was de ideale manier om te tonen dat dat niet zo is."

  Het gesprek met Mathieu van der Poel:

  Het ging uiteraard niet alleen over veldrijden vanmorgen op Studio Brussel. Linde Merckpoel confronteerde Van der Poel bijvoorbeeld ook met zijn DJ-carrière. Beluister het volledige gesprek.