• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Deze prestatie motiveert me voor de rest van het seizoen"

  David Goffin is tevreden over zijn Australian Open.

  Na de uitschakeling van Andy Murray (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-2) was dit voor David Goffin misschien een uitgelezen kans om ver te geraken in Australië. Maar in zijn kwartfinale botste hij op Dimitrov. Toch blikt onze landgenoot tevreden terug. "Dit motiveert me voor de rest van het seizoen."

  David Goffin bleef ook na zijn uitschakeling zijn nuchtere zelf. "Ik ben tevreden over mijn toernooi. Ik haalde hier voor het eerst de kwartfinales en heb ook goed tennis laten zien. Ik heb veel positieve punten om mee te nemen."

  "Vandaag was Dimitrov gewoon echt heel sterk. Hij speelde een zeer solide wedstrijd. Ik probeerde snel te spelen om hem aan het lopen te krijgen, maar hij bewoog heel goed. Hij gebruikte ook veel sliceballen om het ritme uit de match te halen."

  "Ik heb geprobeerd om agressief te blijven spelen, maar hij toonde nooit tekenen van vermoeidheid. Ik vond geen antwoord op zijn tennis. Mijn opslag draaide vandaag ook niet zo goed."

  "Maar ik ben niet gefrustreerd. Dit motiveert me voor het vervolg van het seizoen. Mijn werk tijdens de voorbereiding begint nu al te lonen."

  Maandag kan Goffin, afhankelijk van wie de Australian Open wint, de top 10 induiken. "We zullen zien. Het zou super zijn, maar het is ook maar een cijfer. Ik blijf dezelfde persoon, top 10 of niet."

  De volgende uitdaging voor onze landgenoot is de Daviscup met België tegen Duitsland. "Ik keer zo snel mogelijk terug naar huis en dan moet ik recupereren van de jetlag. We zullen zien of ik meteen bij groep aansluit. Dat moet ik nog bespreken met Johan Van Herck. Het is gelukkig maar in Frankfurt. Dat geeft me toch meer vrijheid dan wanneer we bijvoorbeeld in Argentinië zouden spelen."

  Van Cleemput: "De Daviscup? Goffin moet nog beslissen"

  Ook coach Thierry Van Cleemput zag dat Dimitrov vandaag te sterk was. "Hij was beter op alle vlakken. Goffin heeft geprobeerd om een stabiele wedstrijd te spelen, maar Dimitrov was constanter. Zijn opslag draaide ook niet goed vandaag."

  "Het toernooi was al bij al wel goed. Hij stond hier voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. We hebben voorlopig niet veel zorgen. We blijven werken en kijken naar de toekomst."

  "De Daviscup? Die competitie ligt hem na aan het hart, maar ik kan nog niet zeggen of hij meedoet, of niet. Deze kwartfinale brengt zijn deelname wel een beetje in gevaar. Een grandslam vraagt veel energie en ook de terugreis is niet van de poes. Goffin mag zich niet uitputten met het oog op de rest van het seizoen, maar uiteindelijk moet hij zelf beslissen."