• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Haene na 8e nederlaag van KVK: "We weten het zelf niet meer"

  Kristof D'Haene (links).

  KV Kortrijk incasseerde gisteren al zijn achtste nederlaag op rij. Een pijnlijke statistiek. De spelers zitten met de handen in het haar. "Het is heel stil in de kleedkamer", vertelde Kristof D'Haene. "We weten het zelf allemaal niet meer."

  KV Kortrijk verloor al voor de vierde keer op rij een uitmatch met meer dan drie doelpunten verschil. "Het is heel moeilijk om te aanvaarden dat we weer met 3-0 verliezen", zei een aangeslagen D'Haene na de match. "Het loopt bijzonder moeizaam. Het vertrouwen is weg."

  Is er een gebrek aan grinta bij de spelers? "Ik weet het niet. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. We weten het allemaal zelf niet zo goed meer. Het is heel stil in de kleedkamer."

  "Ik denk dat we allemaal in de spiegel moeten kijken want het is echt niet goed. Maar we mogen ons hoofd niet laten hangen. We moeten een groep blijven en hier samen weer uitraken."

  "We moeten praten over wat het probleem is. Als iedereen zijn taak doet, komt het normaal wel goed."

  Van Lancker: "Het aantal tegengoals dat we slikken is exuberant"

  Ook coach Bart Van Lancker was uiteraard niet vrolijk. "Een wedstrijd op Genk is sowieso niet makkelijk en dan slikken we nog tegendoelpunten op de verkeerde momenten. Genk heeft deze zege dik verdiend. De spelers zijn terecht heel teleurgesteld."

  Wat moet er veranderen? "Het aantal tegengoals dat we slikken is exuberant. Daar moeten we in de eerste plaats iets aan doen. We proberen dat ook elke week, maar het lukt niet."

  "Ik denk wel dat deze groep nog vertrouwen heeft. Dat is niet het grote probleem. Maar de nederlagen beginnen mentaal wel te wegen, dat zie je."

  Is de positie van Van Lancker en Belhocine in gevaar? "Het is logisch dat er druk is. Je kan niet al je wedstrijden blijven verliezen. De thuismatch tegen Lokeren wordt heel belangrijk. We rekenen erop dat we daar punten zullen pakken. Ook voor onze supporters. Zij verdienen dat."