• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Heynen houdt woord en deelt Duits bier uit

  Belofte maakt schuld.

  Bondscoach Vital Heynen is een vrijgevend man. Heynen deelde op zijn eerste persconferentie als coach van de Red Dragons Duits bier uit aan de aanwezige journalisten. Een verlengstuk van een belofte die hij eerder deed.

  Heynen had vorige week de supporters van zijn club Friedrichshafen bier beloofd voor elke set die de Duitse club kon winnen tegen de Russische topclub Zenit Kazan in de Champions League.

  Uiteindelijk verloor Friedrichshafen met 1-3. Maar de Duitsers wonnen dus wel een set, goed voor een pint voor alle aanwezigen. Heynen, die zijn job bij Friedrichshafen combineert met de rol van bondscoach, had schijnbaar nog wat bier over en trakteerde ook de journalisten die aanwezig waren bij zijn eerste persconferentie als bondscoach.