• home
 • video
 • pas verschenen

  Welke patentnaam moet Nainggolan aanvragen voor zijn typische tackle? (met video)

  De bal kan gen kant op dankzij de specifieke tackle van Nainggolan.

  Is het u ook al opgevallen? Radja Nainggolan heeft een erg kenmerkende tackle ontwikkeld. Wat vindt u de beste naam als hij een patent wil aanvragen? Je hoort wel eens "Tomahawk tackle", maar misschien vindt u dat een andere naam de Rode Duivel meer eer aandoet. Bekijk zeker eerst de beelden en breng uw stem uit.

  Bekijk een compilatie van de tackle van Nainggolan van @RomaThings

  Wat vele tackles van Nainggolan zo bijzonder maken is de manier waarop hij met zijn been naar de bal gaat. Als geen ander maakt hij een achterwaartse haakbeweging in plaats van zijn been te strekken.

  Zo haalt hij de bal niet alleen uit de voeten van zijn tegenstander, maar ligt de bal ook vaak speelklaar voor zichzelf of een ploegmaat. Hoe zullen we dat soort tackle voortaan noemen?

  Geen onbelangrijk detail: de tackles van Nainggolan zijn in het algemeen bijzonder succesvol. Van de spelers met meer dan 20 tackles dit seizoen in de Serie A, heeft hij samen met ploegmaat Fazio het hoogste slaagpercentage. 93 procent!