• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck krijgt voorwaardelijke schorsing voor uitbarsting tegen Anderlecht

  Vanhaezebrouck was niet te spreken over de rode kaart voor Esiti.

  De Geschillencommissie van de KBVB heeft AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck één speeldag voorwaardelijke schorsing en een effectieve boete van 400 euro opgelegd. De Gentse-trainer krijgt die sanctie nadat hij tegen Anderlecht naar de tribunes was gestuurd.

  Eind december verloor AA Gent in eigen huis met 2-3 van Anderlecht. Gent was tijdens en na de match niet te spreken over scheidsrechter Erik Lambrechts, die Gent-middenvelder Esiti een rode kaart had gegeven.

  Hein Vanhaezebrouck kreeg het geregeld aan de stok met de ref en werd kort voor het laatste fluitsignaal naar de tribunes verwezen. De Geschillencommissie heeft zich vandaag uitgesproken over het incident en heeft Vanhaezebrouck een voorwaardelijke schorsing opgelegd.

  "Vanhaezebrouck heeft tijdens de match veelvuldig protest geuit op de wedstrijdleiding. Die kritiek manifesteerde zich in theatraal gedrag en buitensporige mimiek, de scheidsrechter werd niet persoonlijk belaagd", oordeelt de Geschillencommissie.

  "Vanhaezebrouck heeft zich na de wedstrijd verontschuldigd, geeft blijk van schuldinzicht en geeft toe dat hij iets te fel had gereageerd."

  "Er kan begrip opgebracht worden voor zijn emotionele reactie op de scheidsrechterlijke beslissing in verband met Esiti. Die reactie is evenmin aanvaardbaar. Bovendien stond de trainer, gezien het belang van de wedstrijd, onder grote druk."

  "De commissie neemt aan dat dit gedrag zich niet meer zal herhalen, waardoor een uitstel aangewezen is."