• home
 • video
 • pas verschenen

  Roef wordt uitgeleend aan Deportivo: "Moest iets doen om te verbeteren"

  Roef kampeerde de jongste weken op de Anderlecht-bank.

  Davy Roef doet het seizoen uit bij de Spaanse eersteklasser Deportivo. "Ik kom naar Spanje om beter te worden", zegt de doelman, die z'n basisplaats bij Anderlecht was kwijtgespeeld.

  Deportivo heeft de komst van Davy Roef bevestigd en de 22-jarige Anderlecht-doelman heeft bij de Spaanse sportkrant Marca al uitvoerig gesproken over zijn uitleenbeurt.

  "Bij Anderlecht was ik niet blij dat ik mijn basisplaats kwijtgespeeld was", vertelt Roef, die de voorbije weken zijn plaats tussen de palen aan Frank Boeckx moest laten.

  "Ik werkte hard om weer te spelen, maar de coach (René Weiler, red) besliste om me niet in de basis te zetten. Ik moest iets anders doen om te verbeteren en bij Deportivo spelen is de ideale gelegenheid."

  "Ik krijg bij Deportivo een uitgelezen kans om in de Spaanse competitie te spelen, de beste ter wereld. Ik zal hard werken om het de andere doelmannen bij Deportivo lastig te maken. Ik kom naar Spanje om beter te worden."

  Roef wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend. "Er is geen optie om langer dan 6 maanden bij Deportivo te blijven. Maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit."

  Over Ruben Martinez: "Maakt kans om te spelen bij Anderlecht"

  Anderlecht en Deportivo zouden overigens nog meer zaakjes doen, want Ruben Martinez, derde doelman bij Deportivo, zou de omgekeerde beweging maken en naar RSCA afzakken.

  "Ik ken de kwaliteiten van Ruben niet, maar als je bij Deportivo speelt, dan denk ik dat je altijd kans maakt om bij een topclub in België te spelen", zegt Roef over zijn mogelijke opvolger.

  Deportivo en het management van Roef bevestigen de uitleenbeurt