• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe Formule 1-baas: "Dictatuur is voorbij"

  "Bernie Ecclestone heeft de Formule 1 geleid als een eenmansbedrijf."

  Volgens de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey vormt het vertrek van Bernie Ecclestone een uitgelezen kans om de autosport nieuw leven in te blazen. "Nu is het tijd om de Formule 1 anders te leiden dan hoe dat de jongste vier à vijf jaar gebeurde", zegt de 62-jarige Amerikaan.

  "Dictator"

  Na 40 jaar Bernie Ecclestone is het nu aan Chase Carey (foto). "Ik heb enorm veel respect voor Ecclestone. Hij heeft van de sport een groot succes gemaakt. Dat ze net voor 8 miljard dollar verkocht werd, is daar het bewijs van", vertelt de Amerikaan in een gesprek met de BBC.

  "Maar nu is het tijd om de Formule 1 anders te leiden dan hoe dat de jongste vier à vijf jaar gebeurde. Zelf noemde Ecclestone zich een "dictator" en hij leidde de Formule 1 als een eenmansbedrijf. Dat is nu voorbij."

  "Erevoorzitter"

  "Met al zijn ervaring kan Ecclestone (foto) de sport in de toekomst wel nog veel bijbrengen", gaat Chase Carey voort. "We hebben geprobeerd hem het respect te geven dat hij verdient. Daarom is hij nu erevoorzitter."

  "Ik besef dat dit hard aankomt bij Bernie. Hij heeft de sport half zijn leven in handen gehad. Dit is moeilijk voor hem, maar hij accepteert zijn nieuwe rol."

  "Ik meen het oprecht als ik zeg dat ik in de toekomst zijn hulp en advies ten zeerste op prijs zal stellen. Hij heeft de sport nog veel te bieden en zal altijd deel blijven uitmaken van de F1-familie."

  "Fantastische sport"

  De Formule 1 kreeg de laatste jaren af te rekenen met een dalende belangstelling. Chase Carey moet de koningsklasse van de autosport weer op het voorplan brengen. "Onze enige ambitie is om onze fans een zo fantastisch mogelijke sport te schenken", zegt hij.