• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens neemt al ontslag als bondscoach van Algerije: "Het beste voor iedereen"

  Georges Leekens op de Afrika Cup.

  De Afrika Cup is voor Algerije tot een abrupt einde gekomen in de groepsfase. Georges Leekens (67) trekt zijn conclusies en houdt het na nog geen drie maanden voor bekeken als bondscoach. "Dit is de beste beslissing voor iedereen", motiveert Leekens zijn ontslag.

  Op 28 oktober 2016 zette Leekens zijn handtekening onder een contract bij de Algerijnse voetbalbond. Onze landgenoot verbond zijn lot tot 2019 aan het Afrikaanse land en maakte een week later zijn selectie bekend voor de Afrika Cup, het eerste grote doel.

  Maar dat Afrikaanse landenkampioenschap is maandag met een sisser afgelopen voor Algerije en Leekens. Door het 2-2-gelijkspel tegen Senegal eindigde Algerije pas als derde in zijn groep met 2 punten.

  "Ik ben trots op onze prestatie. Dit was een belangrijke match met het oog op de toekomst", zei Leekens na de uitschakeling. "Dit toernooi is een ontgoocheling, maar ik ben er zeker van dat we er zullen staan op het WK in Rusland."

  Een dag later kwam de Algerijnse bond met het nieuws naar buiten dat Leekens het voor bekeken houdt. De rest van zijn technische staf is ontslagen.

  "Gezien de druk op de bond en de ploeg heb ik ervoor geopteerd om mijn contract met de federatie in alle vriendschap met de voorzitter te laten ontbinden", kaderde Leekens vanochtend zijn beslissing. "Dit is de beste oplossing voor iedereen, ook al is het met pijn aan het hart. Ik wens de ploeg veel succes in de toekomst."

  Algerijnse bond kondigt ontslag op Twitter aan: