• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters: "Ik sta vannacht op voor David Goffin"

  Zes jaar geleden was Kim Clijsters de beste down-under.

  Kim Clijsters is fan van David Goffin. Zij zet haar wekker voor zijn kwartfinale op de Australian Open. "Murray en Djokovic liggen er al uit. Daarom moet je extra in je kansen geloven", vindt de Australian Open-winnares van 2011. "Voor David is alles nog mogelijk."

  "David tennist met vertrouwen"

  Kim Clijsters volgt de Australian Open op de voet. "David heeft het al erg goed gedaan", vindt ze. "Hij staat erg sterk te spelen."

  "Hij tennist met heel veel vertrouwen. Dat zie je aan zijn lichaamstaal. Hij voelt zich meer op zijn gemak in deze positie. Hij weet dat hij bij de beteren hoort. Hij weet dat hij ze aankan."

  "Ik heb hem vorig jaar in Parijs aan het werk gezien tegen Dominic Thiem. Toen verloor hij. Met enkele aanpassingen heeft hij die wedstrijd nu wel gewonnen. Dat vond ik erg leuk om te zien."

  "Alles is nog mogelijk in Melbourne"

  Vannacht rond 5 uur speelt David Goffin (ATP-11) in de kwartfinales van de Australian Open tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-15). Kim Clijsters zet haar wekker.

  "Ik ga zeker opstaan voor de wedstrijd. Het wordt een hele mooie wedstrijd. Daar twijfel ik niet aan", vertelt "Aussie Kim" aan Sporza.

  Hoe ver schopt Goffin het in Melbourne? "In de kwartfinales van een grandslamtoernooi maakt iedereen kans", weet Clijsters. "En hij speelt tegen Dimitrov, niet tegen Nadal of Federer."

  "Murray en Djokovic zijn al uit het toernooi gekegeld. Daarom moet je extra in je kansen geloven. Voor David is alles nog mogelijk in Melbourne."