• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters opgenomen in de Tennis Hall of Fame: "Ik ben zeer vereerd"

  Kim Clijsters.

  Op 22 juli 2017 wordt Kim Clijsters ceremonieel opgenomen in de Tennis Hall of Fame. Onze landgenote is in de wolken, intussen vliegen de felicitaties voor haar in het rond.

  Dat Kim Clijsters na Justine Henin de tweede Belgische in de Tennis Hall of Fame zou worden, was in september van vorig jaar al uitgelekt. Nu is het nieuws officieel.

  Om in de Hall of Fame te komen, moet je vijf jaar gestopt zijn. Dat geldt voor Clijsters, die in 2012 een punt zette achter een rijke carrière met vier grandslamtitels (1x Australian Open en 3x US Open). Onze landgenote wordt door de Hall of Fame geroemd voor haar "integriteit, karakter en fair play".

  "Het is een grote eer"

  "Ik ben zeer vereerd. Deel mogen uitmaken van de Tennis Hall of Fame wil zeggen dat je iets gepresteerd hebt op het veld, maar ook dat je gerespecteerd wordt door je collega's. Het is een grote eer. Ik kijk uit naar de officiële ceremonie komende zomer", zegt Clijsters. 

  Clijsters: "Ik ben zeer, zeer vereerd"

  Navratilova: "Kim is een van mijn favorietjes"

  Martina Navratilova was er op de Australian Open als de kippen bij om Clijsters geluk te wensen met haar nominatie. "Kim is een van mijn favoriete speelsters aller tijden. Wat een vechtjas! Ik denk dat zij glijden op hardcourt in het tennis geïntroduceerd heeft. Ik weet niet of we haar daar moeten voor bedanken, maar ze is een kampioene op en naast het veld. Dit is dikverdiend", zegt Navratilova.

  "Hey Kim, it's Guga. Très très bien, félicitations, oui!"

  Nog meer felicitaties voor Clijsters: