• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Mulder overweegt carrièreswitch en verhuizing naar China

  Jan Mulder aan de tafel van Extra Time.

  Extra Time heeft maandagavond jaargang 2017 op gang getrapt. Bekijk hier de beste en meest opvallende fragmenten uit de uitzending met Peter Vandenbempt, Wesley Sonck, Jan Mulder, Filip Joos en presentator Frank Raes. Om er maar iets uit te pikken: Jan Mulder overweegt een carrièreswitch en verhuizing naar China.

  De vraagjes voor Jan Mulder:

  • Het je het Belgische voetbal gemist? Ja.
  • Heeft het oefenkamp soelaas gebracht voor het voetbal van Anderlecht? Niet echt.
  • Moeten voetballers juichen na een doelpunt tegen hun ex-club? Ja.
  • Speelde je graag op bevroren velden? Ik had er een hekel aan.
  • Denk je eraan om analist te worden in China? Ja.
  Video player inladen ...

  Verhitte discussie over de transfer van Witsel naar China

  "Als dit soort bedragen vanuit China voor een voetballer op tafel gegooid worden, zullen er veel plooien. Dat een mindere God naar China vertrekt, dat kan ik begrijpen. Maar als spelers die meedingen naar titels en bekers dit doen, dan houd je misschien niet zo veel van het spelletje", zegt Wesley Sonck. Jan Mulder: "Het topvoetbal is een zieke business." Filip Joos spreekt over verraad, waarna een geanimeerde discussie losbarst.

  Video player inladen ...

  Sonck: "Ik dacht eerst: dit kan Chevalier toch niet menen?"

  Het Moment van de Week van Wesley Sonck is het interview met Teddy Chevalier, die voor KV Kortrijk scoorde tegen zijn ex-club Zulte Waregem. Chevalier noemde zichzelf een ster.

  Sonck: "Ik dacht eerst in het interview: dit kan hij toch niet menen? Maar het werd almaar beter. Chevalier is een godsgeschenk voor een journalist om te interviewen." Peter Vandenbempt: "Het was allemaal heel dom, maar wel geestig. Trouwens, Chevalier is maar een klein sterretje, want hij heeft dit seizoen bij Lens 1 keer 12 en 1 keer 13 minuten gespeeld in de Franse tweede klasse."

  Video player inladen ...

  "Dode trainer bij Standard"

  Standard likt zijn wonden na de 0-3-nederlaag tegen Club Brugge. Mulder: "Er stond bij Standard een dode trainer langs de lijn. Standard is gewoon een slecht geleide club die voor het tweede jaar op rij geen POI zal spelen. Het laatste dat ze nog hadden, het enthousiasme, is ook weg. Dat vind ik zo erg."

  Video player inladen ...

  De eerste 40 seconden van Dewaest

  Peter Vandenbempt formuleerde een opmerking over het optreden van Sébastien Dewaest, de verdediger van RC Genk. "Dewaest zei in een kranteninterview dat de verdedigers onder hun vorige coach Peter Maes na balrecuperatie moesten inspelen naar de zijkanten, maar dat ze nu - onder de nieuwe trainer - achterin meer initiatief mogen nemen en zelf een oplossing mogen zoeken. Dan wil ik toch even graag de eerste 40 seconden van Dewaest tegen Eupen laten zien."

  Video player inladen ...

  "Er zijn er veel die dit kunnen, voor minder dan 10 miljoen"

  De treffer van Nicolae Stanciu is Europa rondgegaan. De Roemeen scoorde zondag op unieke wijze de 2-0 tegen STVV. Sonck: "Het is een prachtig doelpunt. 60-70 meter lopen, kappen en zo binnentrappen, dat is prachtig. Maar zouden de Anderlecht-mensen die hem intens gescout hebben zich niet afvragen: "Oei, zijn we niet verkeerd geweest?" Ik zie niet hoe Stanciu Anderlecht naar een hoger niveau kan brengen." Mulder: "Dat doelpunt is toch een bewijs dat Stanciu kan voetballen?" Sonck: "Noem jij dit een bewijs? Ik ken er veel die dit kunnen, voor minder dan 10 miljoen euro."

  Video player inladen ...

  "Dit gaat over de schoonheid van het spel"

  Jan Mulder breekt tot slot opnieuw een lans voor de afschaffing van de buitenspelregel. Hij krijgt gehoor bij Marco van Basten, maar niet bij Liverpool-trainer Jürgen Klopp. "De buitenspelregel vermoordt het voetbal elke week 1.000 keer. Kunnen we hier nog even op doorgaan, Frank? Ik weet dat Winteruur klaar staat in de gang, maar dit gaat over de schoonheid van het spel." 

  Video player inladen ...

  De keek op de week van Filip Joos:

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...