• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin, Darcis, Bemelmans en De Loore vormen opnieuw een kwartet

  In de play-offs rekende België af met Brazilië.

  Daviscupkapitein Johan Van Herck heeft zijn vier spelers bekendgemaakt die volgende maand in en tegen Duitsland tennissen. Hij doet opnieuw een beroep op David Goffin (ATP-11), Steve Darcis (ATP-71), Ruben Bemelmans (ATP-159) en Joris De Loore (ATP-184).

  "Prestatie herhalen"

  In september versloegen Goffin, Darcis, Bemelmans en De Loore Brazilië met 4-0. Never change a winning team. Begin februari staan dezelfde vier tegenover Duitsland.

  "David Goffin en Steve Darcis zijn logische keuzes. Ik twijfel er niet aan dat ze hun sterke vorm van Australië zullen bevestigen volgende week in Frankfurt", legt Johan Van Herck (foto) uit.

  "Ruben Bemelmans en Joris De Loore hebben tijdens de vorige ontmoeting tegen Brazilië een zeer sterke dubbel gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat ze deze prestatie kunnen herhalen."

  "Knokken tegen erg sterke Duitsers"

  Inzet van de Belgische tennisspelers is een plaats in de kwartfinales van de landenbeker voor mannenteams. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met z'n allen weer zullen knokken voor elk punt", klinkt Van Herck strijdvaardig. "Dat zal nodig zijn tegen een erg sterke Duitse ploeg."

  Duitsland rekent onder anderen op Mischa Zverev (foto). Hij zorgde op de Australian Open voor een stunt van formaat door in de vierde ronde nummer 1 van de wereld Andy Murray uit te schakelen.

  Italië of titelverdediger Argentinië?

  Als het Belgische Daviscupteam Duitsland verslaat in de eerste ronde, wacht Italië of titelverdediger Argentinië (foto) in de kwartfinales. Die wedstrijden staan begin april op het programma.