• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland rekent tegen België op de killer van Andy Murray

  Zverev, rechts in beeld, schudt in Melbourne de hand van Murray.

  Duitsland treedt begin februari in de Daviscup-ontmoeting in Frankfurt tegen België aan met de broers Alexander (ATP-24) en Mischa Zverev (ATP-50), Philipp Kohlschreiber (ATP-33) en Jan-Lennard Struff (ATP-58). De Duitse kapitein is op zijn hoede voor België.

  Mischa Zverev leverde eergisteren op de Australian Open een stunt van formaat door in de 1/8e finales Andy Murray (ATP-1) uit te schakelen. Daarna ging hij in de kwartfinales zelf onderuit tegen Roger Federer.

  Michael Kohlmann schat de Belgische Daviscup-ploeg, met David Goffin (ATP-11) in principe als speerpunt, hoog in. "Twee jaar geleden bereikten ze de finale en ook nu zijn de spelers goed in vorm", zegt hij.

  "David Goffin is nog in de running voor de titel op de Australian Open, Steve Darcis haalde er de derde ronde en Ruben Bemelmans won het Challengertoernooi in Koblenz."

  De duels in de eerste ronde van de Wereldgroep worden van 3 tot 5 februari afgewerkt. Bij winst speelt België in de kwartfinale (7-9 april) tegen titelhouder Argentinië of Italië.

  Het staat 8-0 voor Duitsland

  Duitsland en België speelden al acht keer tegen elkaar in de Daviscup, telkens trokken de Duitsers aan het langste eind. De laatste ontmoeting dateert van 2007. Toen werd het in Oostende in de kwartfinales van de Wereldgroep 2-3. Voor België speelden toen de broers Olivier en Christophe Rochus, Dick Norman en Kristof Vliegen.