• home
 • video
 • pas verschenen

  De voetbalredding van het jaar 2017: mascotte bokst schot schitterend weg

  De mascotte (links in beeld) neemt zijn taak ernstig.

  Als mascotte moet je het publiek in een sportstadion vermaken. Het minste dat je van deze Braziliaanse mascotte kunt zeggen is dat hij dat geweldig gedaan heeft.

  De derby tussen Ceara en Fortaleza in het noordoosten van Brazilië kreeg kort na de rust zijn onverwachte hoogtepunt. Toen aanvaller Douglas Baggio zijn schot zag overgaan, dacht iedereen dat een ballenjongen de bal zou vangen en aan de doelman zou geven om hem weer in het spel te brengen.

  Maar niets bleek minder waar, want de mascotte achter het doel vond er niet beter op dan de bal met een prachtige duik weg te boksen. Zijn stijl doet denken aan die van Jean-Marie Pfaff in zijn beste jaren.

  Bekijk de save van het jaar: