• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "China? Ik wil bij grote teams spelen in grote competities"

  Courtois: "Mijn beste vorm sinds ik bij Chelsea ben."

  Thibaut Courtois was een opgemerkte gast in Le Grand Debrief, het nieuwe voetbalpraatprogramma van Proximus 11 en La Dernière Heure. Onze nationale doelman vertelde per telefoon over zichzelf, Chelsea en China. "Ik beleef mijn beste moment sinds ik bij Chelsea ben."

  Courtois is het sluitstuk van een oppermachtig Chelsea, dat door de Engelse competitie dendert en op kop staat met 8 punten los. Zijn 13 clean sheets zijn daar een stevig aandeel in.

  "Ik ben ook in heel goeden doen. Het is moeilijk om te vergelijken met mijn periode bij Atletico. Sinds mijn komst naar Chelsea (in 2014, red) beleef ik nu mijn beste moment."

  "Ik voel me goed op het terrein en doe beslissende reddingen als het nodig is. Vaak zijn er zo maar één of twee per wedstrijd, maar ik probeer klaar te zijn en het team te helpen. Ik boek hier ook nog altijd veel vooruitgang en sta dan ook met veel vertrouwen te keepen."

  "Radja speelt heel goed op dit moment"

  Thibaut Courtois kreeg niet alleen vragen over Chelsea. Welke Rode Duivels vallen hem momenteel op? "Radja Nainggolan speelt heel goed.  Het is knap van hem dat hij na zijn blessure zo goed terugkomt. En in Italië is Dries Mertens ook erg goed op dreef."

  Axel Witsel (foto) liet zich door een miljoenendeal naar China lokken. Zou Courtois hetzelfde doen? "Dat is een persoonlijke keuze. Momenteel mogen er geen doelmannen naar China, dus de vraag stelt zich niet", reageerde hij eerst met een kwinkslag.

  Om dan serieuzer te worden: "Sommige spelers zijn meer gefocust op het leven na het voetbal en willen hun toekomst veiligstellen. Ik verkies om bij grote teams te spelen, wat minder geld te verdienen, maar trofeeën te winnen in grote competities. Daar beleef ik meer plezier aan dan meedoen in een competitie met minder exposure en misschien wat minder goeie spelers."