• home
 • video
 • pas verschenen

  BK wielrennen 2017 in Antwerpen is biljartvlak (met twee korte kasseizones)

  Antwerpen profileert zich steeds meer als wielerstad.

  In Antwerpen is maandag het parcours van het Belgische kampioenschap op de weg voorgesteld. Op zondag 25 juni leggen de eliterenners 14 rondjes af van telkens 17 kilometer. "De twee kasseizones? Het is logisch dat er iets inzit voor Flandriens", klinkt het.

  Het kampioenschap leidt het kruim van de Belgische renners zondag 25 juni langs de Antwerpse wijk Zuid en de districten Wilrijk en Hoboken in de zuidrand. De plaatselijke ronde is 17 kilometer lang en biljartvlak.

  Twee korte kasseistroken, op de D'Herbouvillekaai en de Waalsekaai, kunnen mogelijk toch voor een schifting zorgen.

  De mannen rijden 14 rondjes, goed voor in totaal 238 kilometer. De vrouwen malen de lus 6 keer af. Voor hen zit het BK er zo na 102 kilometer op.

  Met ook nog - voor het eerst - de start van de Ronde van Vlaanderen profileert Antwerpen zich dit jaar meer dan ooit als wielerstad. Net als de Ronde zal ook het BK trouwens officieus van start gaan op de Grote Markt.

  Via de Desguinlei op het Zuid steken de renners vervolgens de Antwerpse ring over op de brug aan de Gerard Legrellelaan en rijden ze richting Wilrijk. Via de Krijgsbaan trekt het peloton naar Hoboken, vooraleer zich weer naar de Antwerpse binnenstad te begeven.

  De laatste rechte lijn voor de aankomst op de Desguinlei is 500 meter lang en 8 tot 10 meter breed.

  "In Antwerpen heb je nu eenmaal nauwelijks hellende stroken"

  "Het parcours is vlak, maar in Antwerpen heb je nu eenmaal nauwelijks hellende stroken", zegt Johan Peeters van de stedelijke sportdienst Sporting A, die de omloop uittekende in overleg met de wielerbond en evenementenbureau Golazo Sports.

  "De kasseien zijn er niet om specifieke renners te bevoordelen. In een Belgisch kampioenschap is het logisch dat er ook iets inzit voor Flandriens."

  Video player inladen ...