• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert rijdt na een week weer met de fiets: "Ontsteking is nog niet weg"

  Wout van Aert wil volgende zondag zijn WK-titel verlengen.

  Wout van Aert, die sinds de Wereldbekercross in Italië vorige zondag niet meer op de fiets zat door een knieontsteking, is vanochtend op controle geweest bij dokter Toon Claes. Die gaf groen licht, waarop de wereldkampioen meteen op zijn fiets sprong en een tweet met een boodschap de wereld instuurde.

  Van Aert sukkelt sinds Otegem, de dag na zijn indrukwekkende overwinning in het BK in Oostende, met zijn rechterknie.

  De pijn was van die aard dat hij de geplande stage naar Spanje de voorbije week aan zich liet voorbijgaan. Laat staan dat hij op de fiets kon zitten. Dokter Claes schreef hem enkele dagen rust voor met het oog op het WK van nu zondag in Luxemburg.

  Bij een controle donderdag bleek de ontsteking nog niet voldoende weg. De rust werd verlengd, geen Hoogerheide voor de wereldkampioen gisteren. Hij was trouwens toch al zeker van de eindzege in de Wereldbeker.

  Na zeven dagen zonder fiets mocht Van Aert vandaag van de dokter wél weer op zijn ros kruipen. Die liet er geen gras over groeien. Een tweetfoto van een glimlachende wereldkampioen voor een groen verkeerslicht moet zijn fans geruststellen. Met een kwinkslag erbij richting "profeet" Sven Nys.

  Volgens ploegleider Niels Albert is de ontsteking wel nog niet volledig weg. Van Aert zelf zal de pers pas te woord staan bij de officiële persconferentie van de bond nu vrijdag.

  Tweet Van Aert: