• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig wereldkampioen Grabovski (ex-Quick Step) op zijn 31e overleden

  Grabovski veroverde in 2005 de wereldtitel bij de beloften.

  Droevig nieuws uit de wielerwereld: voormalig renner Dmitro Grabovski (31) is gestorven na een hartaanval. De Oekraïner was 2 jaar ploegmaat van onder meer Tom Boonen en Paolo Bettini bij Quick Step.

  Dmitro Grabovski maakte veel sier in 2005, toen hij zich tot beloftewereldkampioen kroonde in Madrid. Tom Boonen volgde enkele dagen later zijn voorbeeld bij de profs.

  Quick Step legde het Oekraïnse goudhaantje vast, maar daar kon Grabovski de grote verwachtingen nooit inlossen. Na 5 profjaren hield hij het voor bekeken. Grabovski gaf toen toe dat hij tijdens zijn carrière met een depressie en alcoholproblemen kampte.

  Grabovski reed van 2007 tot en met 2008 bij Quick Step