• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Perren: "Top 5 voor Jorik is mogelijk op EK, met wat meeval zelfs het podium"

  Jorik Hendrickx is de opvolger van Kevin Van der Perren.

  Deze week geven de beste kunstschaatsers van Europa het beste van zichzelf op de ijspiste in Ostrava (Tsj). België rekent in dit preolympische jaar op goeie prestaties van broer en zus Hendrickx. "We mogen van allebei een mooi resultaat verwachten", zegt ex-kunstschaatser Kevin Van der Perren.

  De vorige drie deelnames eindigde Jorik Hendrickx telkens op de negende plaats op het EK kunstschaatsen. Dit seizoen lijkt de 24-jarige Belg een stapje vooruit gezet te hebben.

  Zo werd hij onder meer 5e op de sterk bezette Trophée Bompard en 2e op de Nebelhorn Trophy. "Top 5 op het EK is zeker mogelijk", zegt Kevin Van der Perren, die zelf zes keer in de top 10 eindigde op een EK en twee keer brons behaalde.

  "Rusland stuurt wel een heel sterke delegatie en de Spanjaard Javier Fernandez, die al een paar keer het EK en WK won, zal wel weer ongenaakbaar zijn. Maar daarachter ligt het open. Waarom zou Jorik daar niet kunnen eindigen?"

  "Hij zou zelfs op het podium kunnen eindigen, maar dan zullen andere schaatsers wel foutjes moeten maken. Hij doet nog geen viervoudige sprong en dat is toch cruciaal om het podium te halen."

  Volgens Van der Perren is het slechts een kwestie van tijd voor Hendrickx wel de viervoudige sprongen in zijn programma opneemt. "Hij werkt heel hard en heeft er veel voor over. Ik zie niet in waarom het hem niet zou lukken."

  "Zus Loena moet ergens rond de 10e plaats kunnen eindigen"

  Jorik Hendrickx wordt in Ostrava vergezeld door zijn 7 jaar jongere zus Loena, net als hij een groot kunstschaatstalent. "Maar ze is nog niet zo bekend bij de  internationale juryleden. Dat is in haar nadeel", schat Van der Perren in.

  "Loena heeft wel een heel goeie techniek. Haar pirouettes en sprongen zijn heel goed. Ze moet ergens rond de 10e plaats kunnen eindigen, misschien zelfs iets beter."