• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Wuyts: "Ik schrijf Van der Poel op als topfavoriet nummer 1"

  Michel Wuyts: "Van Aert en Van der Poel hebben genoeg aan 90%."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Mathieu van der Poel stond er niet, Wout van Aert koerste niet mee in Hoogerheide. "Toch ga ik ervan uit dat ze hun rol van tenor zullen spelen op het WK", stelt onze commentator Michel Wuyts zes dagen voor het wereldkampioenschap veldrijden.

  "Niet gespeeld van Van der Poel"

  Mathieu van der Poel (foto) finishte gisteren pas als 24e in de slotmanche van de Wereldbeker. "Hij viel wat tegen in Hoogerheide", zag Michel Wuyts ook.

  "Dat was niet gespeeld. Hij had gewoon een mindere dag. De meest plausibele verklaring is dat hij heel hard getraind heeft, heel fanatiek tekeergegaan is om een hoger niveau te halen."

  "Daar heeft hij in Hoogerheide een prijsje voor betaald. Dat is logisch. Dat de terugval zo groot is, had niemand verwacht. Dat geeft hij zelf ook ruiterlijk toe. Hij speelt dat niet. Dat doe je niet in het dorp van je vader."

  "Ondanks die wat slappere prestatie schrijf ik Mathieu van der Poel op als topfavoriet nummer 1 voor Bieles."

  "BK-niveau voldoende voor Van Aert"

  "Van ons moet het van Wout van Aert (foto) komen. Hoe is het nu met Van Aert?", stelt Michel Wuyts een terechte en logische vraag.

  "Zes of zeven dagen stilzitten zonder fietsen, is erg lang. Dan luidt de vraag: "Wanneer komt de roest? Wanneer begint het verval?""

  "Sommigen zeggen na vijf dagen, anderen hebben het over een week. Zondag heeft Van Aert na 30 minuten lopen nog steeds pijn aan zijn knie."

  "De beslissing zal bij hem liggen. Van Aert zal op z'n fiets moeten kruipen. Hij zal drie dagen intensief moeten trainen. Desnoods dwars door die pijn heen."

  "Als hij daarna drie dagen goed rust, kan het nog in orde komen. Dan kan hij volgens zijn trainer zelfs nog het niveau halen van het Belgisch kampioenschap."

  "Dat was wel een zeer hoog niveau. Dat lijkt me - gezien het kleine verval van Van der Poel - voldoende voor een nieuwe wereldtitel."

  "Vingers en duimen aflikken"

  "Zoals vaker het geval is, hebben we Hoogerheide met de nodige twijfel verlaten. Dat maakt de spankracht voor het WK alleen maar groter", grijnst Michel Wuyts (foto).

  "Ik ga er toch vanuit dat de twee tenoren op het WK hun rol van tenor zullen spelen. Laten we het maar houden op een tweestrijd Van Aert-Van der Poel om duimen en vingers bij af te likken."

  "Die twee mannen hebben ook aan 90 procent voldoende om hun rol te spelen. Op naar Luxemburg."

  Extra Time Cross

  Donderdag blikt Ruben Van Gucht vooruit op het WK veldrijden in Extra Time Cross. Afspraak om 21.15u op Canvas.