• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde van een tijdperk: Ecclestone is niet langer F1-baas

  Bernie Ecclestone zal niet meer zo vaak op de startgrid te zien zijn.

  Na 40 jaar is er een einde gekomen aan de heerschappij van Bernie Ecclestone in de Formule 1. "Ik ben afgezet", geeft de 86-jarige Brit mee aan een goed geïnformeerde autosportwebsite uit Duitsland. Ecclestone was sinds 1978 CEO van de Formule 1. De Amerikaan Chase Carey neemt de fakkel over.

  "Ik ben weg"

  "Ik ben afgezet. Ik ben weg. Dat is officieel", vertelt Bernie Ecclestone op www.auto-motor-und-sport.de. "Ik leid de firma niet meer. Chase Carey neemt mijn positie in."

  Nieuwe baas: Chase Carey

  De Formule 1 is sinds kort in handen van Liberty Media. De Amerikanen hebben nu Chase Carey (foto) naar voren geschoven als nieuwe patron. De 62-jarige Amerikaan is de vicevoorzitter van de mediareus 21st Century Fox.

  Bij de overname had Ecclestone te horen gekregen dat hij nog twee of drie jaar op zijn troon mocht blijven zitten, maar nu is zijn rijk toch uit. Mister E. was sinds 1978 CEO van de koningsklasse van de autosport.

  "Heb genoeg geld voor ticket"

  Vanwege zijn ervaring en grote verdiensten voor de autosport kan Bernie Ecclestone (foto) nog wel betrokken blijven in de Formule 1. De nieuwe bazen willen Ecclestone erevoorzitter maken.

  Of de miljardair toehapt, is nog maar de vraag. "Een kunstmatige erevoorzitter. Ik weet zelf niet eens wat het betekent", antwoordt Ecclestone. "Hoe dan ook ga ik het heel wat rustiger krijgen."

  "Misschien bezoek ik af en toe nog een Grand Prix. Ik heb nog veel vrienden in de Formule 1. Ik heb nog wel genoeg geld om een ticket voor een race te kunnen betalen."

  "Of ik bij de Internationale Automobielfederatie blijf, weet ik nog niet. Dat moet ik met FIA-voorzitter Jean Todt bespreken."

  Meer/weer spektakel?

  Liberty Media wil van Formule 1 weer een spektakel maken. Chase Carey belooft de komende jaren meer show. Zo denkt hij aan een sprintrace. Wij kijken alvast uit naar een man: Stoffel Vandoorne.

  Een goeie beslissing volgens wereldkampioen Nico Rosberg