Ga naar de inhoud

meest recent

Cofidis rijdt met legendarische Papin (ex-Club) op het shirt

 ma 23 januari 2017 08:57
"Neuf de Coeur" prijkt op het shirt van Bouhanni en co.
Dat voetbal en wielrennen hand in hand kunnen gaan, bewijst voormalig Gouden Bal-winnaar Jean-Pierre Papin. Vanaf dit seizoen prijkt zijn liefdadigheidsorganisatie op het truitje van de Franse wielerploeg Cofidis, waar Nacer Bouhanni het speerpunt is.

Neuf de coeur: voor kinderen met hersenafwijking

Jean-Pierre Papin (54) maakte jarenlang het mooie weer bij Marseille en Milan. Ook in België was de legendarische aanvaller te bewonderen, midden jaren 80 bij Club Brugge.

In zijn trofeeënkast prijken onder meer een Gouden Bal (1991), de Champions League (1994) en de UEFA Cup (1996). Maar naast het voetbal had Papin ook een grote passie voor de wielersport.

Toen hij samen met vrouw Florence een dochtertje kreeg met een hersenafwijking, richtte Papin een liefdadigheidsorganisatie op om gezinnen met zulke kinderen te ondersteunen: Neuf de Coeur (genoemd naar zijn fetisj-nummer 9). Een goed doel dat een plaats krijgt op het Cofidis-shirt.

Cofidis onthulde het logo van Papin tijdens de ploegvoorstelling

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jean-Pierre Papin rolt Boavista op met 3 goals

Papin wint beker voor Club met penalty tegen Cercle (1986)

De omhaal van Papin tegen België (in een oefeninterland)