• home
 • video
 • pas verschenen

  Appelmans: "Goffin krijgt in Melbourne een unieke kans"

  David Goffin (ATP-11) neemt het in de kwartfinales van de Australian Open op tegen Grigor Dimitrov (ATP-15). "Als Goffin speelt zoals in de vorige wedstrijden, dan is hij lichtjes favoriet", stelt Sabine Appelmans bij Sporza.

  "Ook internationale kenners zoals McEnroe en Wilander zijn onder de indruk"

  David Goffin schakelde afgelopen nacht Dominic Thiem uit in de achtste finales. "David maakte een heel stabiele indruk en dat was ook nodig", analyseert Sabine Appelmans zijn wedstrijd.

  "Hij wist dat hij heel constant moest spelen, want Thiem speelde zeer afwisselend tennis. En daar heeft David heel goed gebruik van gemaakt."

  Speelde Goffin dan tennis dat bij het statuut van een kwartfinalist hoort? "Absoluut", zegt Appelmans. "Ook internationale kenners zoals John McEnroe en Mats Wilander zijn onder de indruk van zijn spel."

  "David leest het spel heel goed, beweegt ontzettend goed en neemt de bal vroeg."

  "Dat is wat topspelers ook zeggen: als je tegen David speelt, dan komen die ballen zo snel terug. David staat altijd op de juiste plaats en het is heel moeilijk om tegen hem te scoren."

  "David gelooft dat hij elke match kan winnen"

  Is er een verschil merkbaar met vorig jaar? "Als David op de baan stapt, dan zie je dat hij gelooft dat hij elke match kan winnen. Dat heeft hij vorig jaar opgebouwd."

  "De voorbije jaren zag je nog een klein mannetje staan, die dat nog niet echt uitstraalde. Dat is nu wel het geval en dat maakt hem sterker."

  "Dimitrov? Er werd altijd gezegd dat hij de nieuwe Federer is"

  Wat moeten we weten over Grigor Dimitrov, de volgende opponent van David Goffin? "Hij staat heel sterk te spelen. Dimitrov won het voorbereidingstoernooi in Brisbane en is een speler waarvan men al jaren zegt dat hij iemand voor de top 10 is."

  "Dat is er niet altijd uitgekomen. Hij heeft moeilijke periodes gehad, ook mentaal. Maar nu is hij in topvorm."

  "Er werd altijd gezegd dat hij de nieuwe Federer is. Hij speelt met hetzelfde gemak en serveert goed."

  "Maar David staat hoger gerangschikt en heeft het afgelopen jaar veel constanter gespeeld."

  "De tabelhelft ligt open: dit is een unieke kans"

  "Dat de beste Goffin meer dan 50 procent kans maakt op de zege? Dat durf ik wel te zeggen", vertelt Appelmans. "Als hij het spel van tijdens zijn afgelopen wedstrijden speelt, dan is hij lichtjes favoriet."

  "De tabelhelft van Goffin ligt ook open, want normaal had hij nu tegen Novak Djokovic moeten spelen. Dit is een unieke kans: David speelt goed en het reekshoofd aan zijn kant ligt er al uit."

  "Het wordt een moeilijke match, maar het kan wel. Als hij tegen een topper op de baan stapt, dan is hij geen favoriet. Maar in deze wedstrijd moet hij wel als favoriet op de baan komen."