• home
 • video
 • pas verschenen

  Afrika Cup loopt met sisser af voor Leekens: "Was dan ook geen cadeau"

  Georges Leekens is nog maar drie maanden bondscoach bij Algerije.

  Algerije heeft de groepsfase van de Afrika Cup niet overleefd. Een gelijkspel tegen Senegal volstond niet, ook al omdat concurrent Tunesië zelf makkelijk won tegen Zimbabwe. Een serieuze afknapper voor Algerije, dat met toppers als Mahrez, Brahimi en Slimani tot de favorieten werd gerekend. Mogelijk betekent het ook het einde van Georges Leekens als bondscoach.

  Algerije moest zelf winnen tegen Senegal en dan ook nog eens hopen op een uitschuiver van Tunesië. Het eerste leek te lukken, want tot twee keer toe kwam de ploeg van Leekens op voorsprong.

  Anderlecht-speler Hanni bood Slimani de 0-1 aan en kort na de pauze maakte Slimani er 1-2 van. Maar de hoop van Algerije werd door Sow snel weer de kop ingedrukt.

  Verder dan 2-2 kwam Algerije niet, al was het resultaat door de zege van Tunesië ook niet relevant meer.

  "We hebben voor onze eer gespeeld", zei Leekens na de match. "Ik ben trots op onze prestatie. We toonden veel initiatief tegen een sterke ploeg als Senegal. Dit was een belangrijke match met het oog op de toekomst."

  "Deze Afrika Cup is een ontgoocheling, maar we moeten hierop bouwen. We moeten nog groeien. Ik ben nog altijd zeker wat ik moet doen. Dit was een lastige groep. Deze job was dan ook geen cadeau. Ik ben zeker dat we er zullen staan op het WK in Rusland. Deze jongens hebben getoond dat ze kunnen reageren."

  Speelschema
  Sp. 1AlgerijeZimbabwe2-2
   TunesiëSenegal0-2
  Sp. 2AlgerijeTunesië1-2
   SenegalZimbabwe2-0
  Sp. 3SenegalAlgerije2-2
   ZimbabweTunesië2-4
  Stand
    MM+M-M=+/-ptn
  1.Senegal3201+47
  2Tunesië3210+16
  3.Algerije3012-12
  4.Zimbabwe3021-41