• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pechvogel Vantornout: "Is die afrastering met scherpe balken wel verantwoord?"

  Vantornout belandde tegen een paaltje.

  Het parcours van de veldrit in Baal was afgezet met doorgezaagde balken, maar daar waren de renners niet onverdeeld gelukkig over. Klaas Vantornout, die zwaar ten val kwam, vroeg zich af of dat wel verantwoord was en ook Wout van Aert uitte zijn ongenoegen.

  Langs het parcours op de Balenberg stond een houten afrastering, met bovenop doorgezaagde balkjes. De scherpe randen van die balken zorgden voor beroering tijdens en na de wedstrijd.

  Wout van Aert botste met zijn heup tegen de afrastering en trok een pijnlijke grimas. "Ze hebben het hier klaargespeeld om het parcours met een houten hekwerk af te zetten en ik denk dat dat niet ideaal is om een crossparcours af te zetten", vertelde hij na afloop. "Ik knal er met mijn heup vol op en dat is toch pijnlijker dan tegen een rond paaltje."

  Ook Klaas Vantornout kwam onzacht in aanraking met die balkjes. Hij maakte een stuurfout en belandde met zijn gezicht op het hout. Vantornout krabbelde na een paar minuten overeind en verliet de wedstrijd met bebloed aangezicht. Op Twitter plaatste hij een foto, met daarbij de vraag of die scherpe balken wel verantwoord waren.

  Vantornout blijft liggen na zijn val:

  Video player inladen ...

  Vantornout toont zijn gehavend aangezicht: