• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manchester United TV krijgt telefoon na de match: "Hallo, met Usain Bolt"

  Bolt kreeg een paar jaar geleden een shirt van Manchester United.

  Manchester United sloot het jaar gisteren af met een overwinning. Tijdens het studiogesprek op hun eigen televisiezender kreeg de presentatrice een zekere Usain uit Jamaica aan de lijn. "Toch niet Usain Bolt", vroeg ze al lachend. "Jawel", klonk het aan de andere kant.

  Na de 2-1-zege tegen Middlesbrough mochten fans naar de studio van Manchester United TV bellen om hun mening te geven over de match. Maar dat 9-voudig olympisch kampioen Usain Bolt dat zou doen, hadden ze duidelijk niet verwacht.

  Bolt, die niet onder stoelen of banken steekt dat hij een grote fan is en na zijn atletiekcarrière graag voor de ploeg wil spelen, liet daarop zijn licht schijnen op de wedstrijd. "Ze kwamen erdoor zoals het oude Manchester United", zei hij. "Ze zetten door en hielden vol. Het was een geweldige wedstrijd, ik ben heel blij."

  De studiogasten en presentatrice Mandy Henry leken niet goed te weten wat ze ervan moesten denken. Want was het wel de echte Usain Bolt? "Natuurlijk was ik dat", schreef de Jamaicaan op Twitter, waar hij ook het bewuste fragment deelde.

  De echte Bolt of niet? Oordeel zelf: