• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen elfde zege voor Caleb Ewan in Bay Cycling Classic door valpartij

  Het jaar van Ian Bibby is nu al geslaagd.

  Caleb Ewan heeft het jaar niet kunnen inzetten met een zege. De nog altijd maar 22-jarige sprinter leek op weg naar de bloemen, maar een massale val in de laatste bocht besliste daar anders over. Zo ging de overwinning naar de Brit Ian Bibby.

  Het is stilaan een traditie dat het nieuwe jaar in Australië wordt ingezet met de Mitchelton Bay Cycling Classic, een verzameling van vier opeenvolgende criteriums.

  Het is ook een traditie dat die wedstrijden steevast gewonnen worden door Caleb Ewan. In 2012 won de toen nog maar 17-jarige Australiër al twee keer. Nadien zou hij nog acht etappes winnen en ook drie keer de eindzege op zak steken.

  Ook dit jaar werd de rode loper weer uitgerold voor de man uit Sydney. Maar in de laatste bocht liep het mis. Zowat het hele peloton ging tegen de vlakte. Ian Bibby (JLT Condor) kon aan de crash ontsnappen en zo de zege claimen.

  Buitenlandse toppers deden er dit jaar niet mee aan het criterium. Er zijn er nochtans al heel wat in Australië, want over een tweetal weken begint met de Tour Down Under het wielerseizoen écht.

  Uitslag:

  01. Ian Bibby (GBr) in 58'31"
  02. Jesse Kerrison (Aus) - zelfde tijd
  03. Mathew Gibson (GBr) op 2"
  15. Nathan Haas (Aus) - 28"
  17. Caleb Ewan (Aus) - 51"