• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dewulf: "Goffin boekt nog altijd vooruitgang, wie weet waar zijn limiet ligt?"

  David Goffin is uitstekend aan het tennisseizoen begonnen.

  David Goffin bereikte op het exhibitietoernooi van Abu Dhabi de finale door onder meer Andy Murray te verslaan. Een goed voorteken voor 2017, zo vindt Filip Dewulf. "In tegenstelling tot vorig jaar heeft hij deze winter wel aan zijn spel kunnen werken."

  David Goffin versloeg in Abu Dhabi achtereenvolgens Jo Wilfried Tsonga (ATP-12) en Andy Murray (ATP-1) om in de finale na een gelijkopgaand duel te sneuvelen tegen Rafael Nadal (ATP-9).

  "Het was een demonstratietoernooi, dus er zat geen spanning op. Je moet het dus met een korreltje zout nemen", nuanceert Filip Dewulf eerst de prestaties.

  "Anderzijds: dit toernooi is al 9 keer georganiseerd en tot nu toe hebben Djokovic, Murray en Nadal onder elkaar alle trofeeën verdeeld. Dat wil zeggen dat die jongens dat toernooi toch serieus nemen."

  "Dat Goffin zich laat opmerken, toont aan dat hij goed gewerkt heeft deze winter. Dat was vorig jaar niet mogelijk, omdat hij met België nog de finale van de Daviscup speelde."

  "Ik heb uit zijn entourage vernomen dat hij vooral aan details heeft gewerkt, maar ook aan zijn service en aan zijn lichaam. Dat laatste is om sterker te worden en om tegen de toppers langer mee te kunnen in de rally's."

  "Die arbeid zie je ook in zijn spel. De service is inmiddels een wapen geworden en ook in de rally's kon hij makkelijk mee met een marathonman als Nadal. Het ziet er goed uit voor 2017."

  "Zijn beste jaren komen er nog aan"

  "Al die merkbare verbetering en ook die zege tegen Murray moeten hem een enorme vertrouwensboost geven voor het komende seizoen", denkt Dewuf. "Ik ben ervan overtuigd dat hij in 2017 in de top 10 zal belanden (hij staat nu 11e, red)."

  "De voorbije week was er heel weinig verschil met de andere toppers. Als het straks echt om de knikkers gaat, is er natuurlijk een andere context, maar als hij dit kan doortrekken naar het hele seizoen dan moet die top 10 er komen. Wie weet waar zijn limiet dan ligt? Er is nog altijd marge om te verbeteren, hij boekt nog altijd vooruitgang. Hij is ook nog maar 26. Zijn beste jaren komen er nog aan."