• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Axel Witsel zet zijn handtekening bij Chinese club"

  Axel Witsel lijkt op weg van Zenit naar China.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Axel Witsel lijkt op weg van Zenit naar China.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Axel Witsel lijkt de eerste Belg te worden die zwicht voor het grote geld van de Chinese clubs. De Rode Duivel zou verhuizen naar Tianjin Quanjian, de club van coach Fabio Cannavaro.

  Axel Witsel stond van de zomer nog heel dicht bij een transfer naar Juventus, maar op het laatste moment kwam er een kink in de kabel. De verwachting was dat de Rode Duivel in januari of ten laatste in juni, wanneer zijn contract bij Zenit afloopt, alsnog naar Turijn zou verhuizen.

  Maar de laatste weken kwamen plots enkele Chinese clubs op de proppen, met voorop Shanghai SIPG. Die club betaalde vorige maand nog ruim 60 miljoen euro voor de Braziliaan Oscar van Chelsea, maar het geld bleek daar nog lang niet op.

  Ook Tianjin Quanjian, de club van coach Fabio Cannavaro trok hard aan de mouw van onze landgenoot. Die club zou nu op de valreep het pleit gewonnen hebben.

  Hoewel Witsel over zes maanden transfervrij kan vertrekken, zouden de Chinezen zo'n 20 miljoen euro veil hebben om de middenvelder per direct los te weken bij Zenit.

  RTBF-journalist Thierry Luthers weet dat de deal in kannen en kruiken is en Witsel zijn handtekening gezet heeft onder een contract bij een Chinese club. Italiaanse media melden dat het om Tianjin Quanjian gaat.

  La Gazzetta dello Sport meldde gisteren al dat Witsel in China jaarlijks tussen de 18 en de 20 miljoen euro op zijn bankrekening verwachten.