• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel na val: "Ga mijn crossstijl zeker niet aanpassen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Mathieu van der Poel kwam gisteren in Loenhout hard ten val. De Nederlandse kampioen werd op een draagbaar afgevoerd, maar heeft geen zware blessures. Sporza trok vandaag richting Van der Poel voor een stand van zaken. "In Baal ben ik er niet bij, maar ik wil op het NK mijn trui verdedigen."

  "Kan me het moment van de klap niet goed herinneren"

  Van der Poel ging in de op één na laatste ronde tegen de grond in de afdaling van een kort klimmetje. Wat gebeurde er precies? "We kwamen in een technische zone. Meeusen wilde het gat laten vallen voor zijn ploegmaat Aerts."

  "Dat probeerde ik te voorkomen en ik ging Meeusen voorbij in de buitenbocht. Ik was er half naast, maar moest dan nog eens vol optrekken. Daardoor ging ik met te veel snelheid naar dat bergje. Toen ging het licht uit."

  "Ik dacht zelf dat ik niet buiten bewustzijn ben geweest, maar de mensen van de EHBO vertelden me dat dat wel het geval was. Ik kan me het moment van de klap niet zo goed meer herinneren. Ik weet alleen dat ik eventjes niets meer voelde in mijn gezicht en redelijk wat pijn had aan mijn nek. Dat was akelig."

  "Ik hoopte meteen dat het niet te erg was, want de belangrijkste crossen van dit seizoen komen er nog aan. Ik was wel even groggy, maar het zag er erger uit dan het eigenlijk was. Ik moet nu 48 uur rusten en zien hoe ik me daarna voel. In Baal (op 1 januari, red) ben ik er dus zeker niet bij."

  Is het Nederlands kampioenschap een weekje later wel haalbaar? "Daar hoop ik in ieder geval aan de start te staan. Ik wil in Sint-Michielsgestel mijn Nederlandse driekleur verdedigen."

  "Ik ben al vaak gevallen en dat hoort bij mijn crossstijl"

  Waar doet het, een dag na de val, nog pijn? "Vooral aan mijn nek en neus heb ik nog wat last. Ik heb redelijk goed geslapen, maar toch stijf wakker geworden. Ik ben wat verkouden en kan niet snuiten van de pijn. Maar ik ga ervan uit dat het over enkele dagen opnieuw veel beter is."

  Gaat Van der Poel voorzichtiger zijn de volgende crossen? "Neen, zeker niet. Dit gaat niet blijven hangen. Het is voorbij en ik kan er niets meer aan doen of veranderen. Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in het heetst van de strijd. Ik ben al vaak gevallen en dat hoort bij mijn crossstijl. Dat maakt het voor mij net plezant."

  De val van Mathieu van der Poel:

  Video player inladen ...