• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roger-Yves Bost houdt Jos Verlooy van wereldbekerzege in Mechelen

  Roger-Yves Bost was 85 honderdsten sneller dan Verlooy.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Roger-Yves Bost heeft de WB-jumping van Mechelen gewonnen. De Fransman bleef op zijn 10-jarige merrie Sydney Une Prince onze landgenoot Jos Verlooy nipt voor. Holger Wulschner, gisteren winnaar van de GP, vervolledigde het podium.

  Twaalf duo's bleven na de eerste ronde foutloos in Mechelen. Gudrun Patteet, op de kerstjumping winnares van het eerste BK indoor jumping, en Jos Verlooy (foto) waren de landgenoten met dienst in de finale.

  Daarin zette Verlooy, op de 11-jarige hengst Caracas, een knaltijd neer. Heel wat grote namen beten hun tanden stuk op die tijd. Verlooy leek met de zege in eigen land te gaan lopen, maar dat was zonder Roger-Yves Bost gerekend.

  De ervaren Fransman, met zijn 51 lentes precies 30 jaar ouder dan Verlooy, pitste net geen seconde van de tijd van Verlooy af en was dan ook de verdiende winnaar. In totaal bleven zeven combinaties foutloos in de finale.

  Verlooy: "Ik wist dat Bost sneller ging gaan dan mij met dat paard"

  Jos Verlooy was ondanks zijn tweede plaats niet al te ontgoocheld. "Ik was er heel dichtbij. Ik heb alles op alles gezet in de barrage, maar het was net niet goed genoeg. We blijven proberen. Ik had het niet in de hand en moest afwachten wat het werd."

  "Ik wist dat Bost met dat paard sneller ging gaan dan mij. Ik rekende op een fout, maar die kwam niet. Ik wil hier ooit winnen. Ik blijf dus proberen. Of ik voor de WB ga? Ik weet het niet, mijn paard moet rusten. We gaan het bespreken, maar eerst ga ik op vakantie."