• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mathieu van der Poel past voor de veldrit in Baal op 1 januari

  Van der Poel kwam gisteren zwaar ten val.

  Mathieu van der Poel laat de Grote Prijs Sven Nys aan zich voorbijgaan na zijn zware val. "Baal komt te vroeg en wordt geschrapt uit het programma", laat zijn ploeg Beobank-Corendon weten op Twitter.

  Mathieu van der Poel kwam gisteren zwaar ten val in de Azencross in Loenhout en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek de schade mee te vallen. De Nederlandse kampioen heeft een gekneusde nek en moet rusten.

  Gisteren was al duidelijk dat hij verstek moest laten gaan voor de veldrit in Bredene, die vandaag gereden wordt. Achter zijn deelname aan de GP Sven Nys, op 1 januari, stond nog een vraagteken.

  Maar een dag later blijkt dat Van der Poel niet aan de start zal staan in Baal. "Mathieu had een degelijke nachtrust", schrijft zijn team Beobank-Corendon op Twitter. "Baal komt te vroeg en wordt geschrapt uit het programma. Rusten is de boodschap!"