• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin pakt de scalp van Murray op exhibitietoernooi

  David Goffin is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen.

  David Goffin (ATP-11) heeft zijn winterslaapje uitstekend verteerd. Onze landgenoot heeft zich geplaatst voor de finale van een exhibitietoernooi in Abu Dhabi. In zijn halve finale klopte hij niemand minder dan Andy Murray, de nummer één van de wereld: 7-6 en 6-4.

  David Goffin had gisteren Jo-Wilfried Tsonga geklopt en was ook voor zijn tweede wedstrijd in Abu Dhabi meer dan op de afspraak. Andy Murray, die in de vorige ronde vrij was, was zijn opponent in zijn halve finale.

  Goffin keek Murray voor de zevende keer in de ogen en had de Brit al één keer kunnen kloppen, al moest hij daarvoor toen niet op het terrein verschijnen. Goffin profiteerde vorig jaar van de opgave van Murray in Rome.

  Goffin had Murray ook nog geen set kunnen ontfutselen, maar slaagde daar in Abu Dhabi wel in. Na een uurtje won hij de eerste set in een tiebreak, 45 minuten later was de eerste "echte" overwinning van Goffin tegen Murray binnen: 7-6 en 6-4.

  In de finale neemt de Luikenaar het zaterdag op tegen de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal (ATP-9), die gisteren zijn wederoptreden vierde. Nadal klopte in zijn halve finale de Canadees Milos Raonic (ATP-3) in drie sets.

  Goffin: "Ik ben vooral zeer tevreden over mijn opslag"

  "Ik ben vooral zeer tevreden over mijn service", analyseerde Goffin zijn overwinning. "Dat is een bepalende factor wanneer je speelt tegen Murray, die altijd goed retourneert en veel druk zet. De hele wedstrijd lang was mijn opslag uitstekend en dat is voor mij nog het meest positieve element van de wedstrijd."

  "Daarnaast was ik goed op de baseline, speelde ik agressief en ging ik naar het net als het moest. Ik heb me ook erg doeltreffend getoond op de belangrijke momenten. Dit doet deugd. Ik denk dat het publiek ervan genoten heeft. Het zorgt altijd voor ambiance als de nummer één of twee van de wereld in moeilijkheden komt."