• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De best bekeken video's van 2016: Timmers vloert Van Avermaet

  U keek massaal naar deze sportmomenten.

  2016 was een druk sportjaar, met onder meer het EK voetbal en de Olympische Spelen. De video's op sporza.be werden dan ook gretig bekeken. Wij maakten voor u een overzicht van de meest bekeken beelden van het voorbije jaar.

  1. De zilveren race van Pieter Timmers

  Met stip op nummer 1: de finale van de 100 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio. Pieter Timmers verbeterde niet alleen zijn eigen Belgisch record met 34 honderdste seconde, maar snelde ook naar een zilveren medaille.

  Tegen het 18-jarige Australische toptalent Kyle Chalmers was onze landgenoot niet opgewassen, maar hij troefde in de tweede helft van de wedstrijd wel uittredend olympisch kampioen Nathan Adrian af.

  Video player inladen ...

  2. Wiggins kaapt de podiumceremonie

  Bradley Wiggins kondigde eerder deze week aan dat hij definitief stopt met koersen. De Brit zal gemist worden, want hij gaf de wielersport op zijn geheel eigen manier kleur. Dat bewees hij ook op de Olympische Spelen in Rio.

  Samen met zijn drie jonge ploegmakkers veroverde Wiggins het goud in de ploegenachtervolging, zijn 5e gouden plak in zijn carrière. Op het podium mocht er dan ook eens gek gedaan worden, dacht sir Bradley, tot groot jolijt van zijn ploegmakkers.

  Video player inladen ...

  3. Yes! Van Avermaet is olympisch kampioen!

  U keek massaal naar de Olympische Spelen, want ook nummer drie in onze lijst is een beeld uit Rio. Op de eerste dag van de Spelen stond de wegrit bij de mannen op het programma. Nibali, Henao en Majka leken op het loodzware parcours op weg naar het podium, maar een val in de laatste afdaling besliste daar anders over.

  Majka bleef overeind, maar moest toekijken hoe Van Avermaet en Fuglsang kwamen aansluiten in de slotkilometer. Op het strand van Copacabana stond er in de sprint geen maat op onze landgenoot, die ons land zo een eerste medaille bezorgde.

  Video player inladen ...

  4. Ronaldo heeft maar weinig zin om van shirt te wisselen met Gunnarsson

  Voor de 4e meest bekeken video moeten we terug naar het EK voetbal in Frankrijk. Portugal kroonde zich uiteindelijk tot Europees kampioen, maar had het in de groepsfase niet onder de markt. In hun eerste wedstrijd beten Ronaldo en zijn ploegmaats hun tanden stuk op toernooi-revelatie IJsland, het werd 1-1.

  Maar het populairste beeld uit die wedstrijd - en van het hele EK - was het moment dat Aron Gunnarsson aan Ronaldo vroeg om van shirt te wisselen... en afgewimpeld werd. Maar geen nood, de truitjeswissel kwam er na de wedstrijd toch.

  Video player inladen ...

  5. De beslissende race van Nafi Thiam

  Onze top 5 van meest bekeken video's van het jaar sluiten we af met de Olympische Spelen. Nafi Thiam zette een ijzersterke prestatie neer in de zevenkamp en overtrof zichzelf. Na 6 disciplines stond onze landgenote aan de leiding, dankzij persoonlijke records in de 100 meter horden, het hoogspringen, verspringen én het speerwerpen.

  In de afsluitende 800 meter mocht ze 9"47 verliezen op titelverdedigster Jessica Ennis-Hill. Het werd een bloedstollende race, maar Thiam slaagde in haar opzet en vestigde alweer een persoonlijk record. Het leverde haar een gouden medaille op, de tweede voor ons land op de Spelen.

  Video player inladen ...

  Timmers is blij met zijn eerste plaats:

  De 5 populairste artikels van het jaar

  Ook onze artikels konden u bekoren. Deze 5 berichten werden het meest gelezen in 2016:

  1. Van den Driessche in tranen: "Dat was niet mijn fiets" (172.000 keer gelezen)
  2. Wilmots: "Ik heb tegen Vermaelen gezegd dat ik hem 4 dagen niet wil zien" (170.663 keer gelezen)
  3. Roberto Martinez volgt Marc Wilmots op als bondscoach (163.181 lezers)
  4. "Er kwamen elektrische kabels uit de fiets van Van den Driessche" (158.486 keer gelezen)
  5. Meunier schittert tegen Real Madrid met twee doelpunten (140.310 keer gelezen)