• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  And the Devil of the Year is... Dries Mertens

  Dries Mertens volgt Kevin De Bruyne op.

  De supporters van de Rode Duivels hebben Dries Mertens gekozen als hun Devil of the Year. Mertens was een van de acht kanshebbers. Daarvoor moest je in 2016 Devil of the Match geweest zijn in een van de 15 interlands die de nationale voetbalploeg heeft gespeeld.

  De Belgische voetbalbond maakte tien dagen geleden een lijst van acht namen bekend die in aanmerking kwamen: Benteke, Carrasco, Ciman, Courtois, E.Hazard, R.Lukaku, Mertens en Nainggolan. Opvallend: Kevin De Bruyne - de laureaat van 2015 - was daar niet bij, omdat hij door de fans na een interland nooit tot beste Duivel werd gekozen.

  Courtois was drie keer Devil of the Match, Mertens vier keer (tegen Estland, Bosnië, Finland en Zwitserland). Zij waren de topfavorieten, de pocketaanvaller, dezer dagen ook goed op dreef bij Napoli, haalde het.

  Meer dan 30.000 fans brachten hun stem uit op de website van de KBVB: Mertens kreeg 12.213 stemmen, Eden Hazard 7.856 en Radja Nainggolan 2.562.

  Het voorbije kalenderjaar deed de 29-jarige Mertens mee in 13 van de 15 interlands, zij het maar één keer 90 minuten. Op het EK zag Wilmots hem eerder als een supersub. Roberto Martinez liet hem zijn eerste twee duels aan de kant, maar liet hem daarna volop in actie komen, goed voor drie goals tegen Gibraltar en Estland.